VIDEO: Nakoľko už obyvatelia využívajú horúcu linku pre zimnú údržbu chodníkov?

28.1.2019
0

Zdroj: bal

Páčil sa vám článok?

V zimnom období majú obyvatelia Bratislavy možnosť využiť horúcu linky pre zimnú údržbu chodníkov. Nakoľko sa táto služba medzi ľuďmi uchytila? A nakoľko sa spoliehajú na vlastné sily?

Horúca linka pre zimnú údržbu chodníkov je novinkou tejto zimnej sezóny. Zaujímalo nás preto, či si ľudia už na túto tiesňovú linku ohľadom zimnej údržby zvykli, koľko podnetov denne posielajú, či ich stíhajú kompetentní riešiť a z akej mestskej časti týchto podnetov evidujú najviac.

Zdroj: bal

​S týmito otázkami sme sa obrátili na Ivetu Kešeľákovú z Oddelenia komunikácie a marketingu Kancelárie primátora Bratislavy:  

,,Horúca linka pre zimnú údržbu chodníkov je v prevádzke vždy pri zhoršených poveternostných podmienkach v čase od 07:00 h do 19:00 h, aktuálne včera aj dnes.

Akékoľvek nedostatky týkajúce sa oblasti správy pozemných komunikácií môžu občania nahlásiť na dispečing oddelenia správy komunikácií magistrátu na kontaktnom čísle: +421 259 356 786, +421 902 985 887, dispecing@bratislava.sk.

Denne prichádzajú desiatky podnetov zo všetkých mestských častí, či už písomne alebo telefonicky, ktoré spracúvajú pracovníci horúcej linky magistrátu, najčastejšie z kritických oblastí ako Lamač, Dúbravka, Ružinov, Karlova Ves," objasnila Kešeľáková pre banoviny.sk .

Zdroj: bal

Hlavné mesto sa teda aj takýmto spôsobom snaží pomôcť obyvateľom, ktorí sa ocitnú v zlých situáciách zapríčinených v dôsledku nepriaznivého počasia.

V bratislavskom Novom Meste na Kalinčiakovej ulici sa však ľudia zatiaľ spoľahli sami na seba a susedskú pomoc. Susedia si už od rána navzájom pomáhajú a odhŕňajú sneh spoločnými silami. Ako má vyzerať správna susedská pomoc a kooperácia v týchto zimných dňoch, si môžete pozrieť aj v našom videu:

(bal)

Páčil sa vám článok?