FOTO: Katastrofa na prvý pohľad - takto asi rekonštrukcia plynovodov nemá vyzerať!

28.10.2018

Zdroj: FB OZ Za lepšiu Kolibu

Páčil sa vám článok?

Občianske združenie Za lepšiu Kolibu zverejnilo na sociálnej sieti sériu fotografií, ktoré vznikli po rekonštrukcii plynovodov na Suchej ulici na území Koliby, ktorá patrí pod mestskú časť Nové Mesto. Aj laikovi musí byť zrejmé, že robotníci, ktorí túto rekonštrukciu vykonávali, si na kvalite svojej práce príliš nedali záležať. Skôr naopak...

Zdroj: FB OZ Za lepšiu Kolibu

​Na  fotografiách je vidno nesúrodú zmes plôch betónu, asfaltu a utlačenej výkopovej zeminy, na ktorej je penetračný náter a vyzerá to tak, že cesta, kde sa nachádzajú zrekonštruované plynovody je už pripravená na položenie asfaltu.

Zdroj: FB OZ Za lepšiu Kolibu

​„Úplne absentuje položenie nového betónu v línii výkopu i okolo poklopov, čo v konečnom dôsledku môže znížiť trvanlivosť takejto povrchovej úpravy maximálne tak na jednu zimu,“ napísal k fotografiám miestny poslanec Martin Vlačiky, ktorý si preštudoval aj stavebné povolenie vydané príslušnou mestskou časťou, kde sa jasne píše, že výkop musí byť prekrytý betónom o hrúbke 25 cm. To sa však nestalo. Slovenský plynárenský priemysel (SPP) ako vykonávateľ rekonštrukcie podľa občianskeho združenia nedodržalo podmienky stavebného povolenia.

Zdroj: FB OZ Za lepšiu Kolibu

​„Takto určite nemá vyzerať podklad pred položením asfaltového koberca po rozkopávke ulice. A navyše ide o cestu, pod ktorou sa nachádza nové plynové potrubie,“ zdôraznil poslanec Vlačiky, ktorý sa domnieva, že žiadny kompetentný úradník z miestneho úradu sa tam nebol ani raz pozrieť, pričom katastrofálne vykonaná rekonštrukcia plynovodu na Suchej ulici je podľa neho úplný nonsens.

Zdroj: FB OZ Za lepšiu Kolibu

V pondelok sa pokúsime získať stanovisko novomestskej samosprávy, ktorej sa spýtame aj na to či si boli vykonané stavebné práce na mieste skontrolovať alebo budú žiadať, aby boli vykonané v súlade so stavebným povolením, ktoré ich úrad vydal.  

Zdroj: FB OZ Za lepšiu Kolibu

(ars, foto: FB OZ Za lepšiu Kolibu)

Páčil sa vám článok?