VIDEO: Ako a prečo sa električka dostala až na chodník pri konskej železnici?

14.7.2017
0

Zdroj: ars

Páčil sa vám článok?

Aj keď pred budovou konskej železnice na križovatke ulíc Krížna a Legionárska panuje v týchto dňoch čulý stavebný ruch, nakoľko tam rozkopali vozovku, tak okoloidúci si všimli aj starú električku, ktorá stojí na chodníku niekoľko metrov do budovy Tržnice na Trnavskom mýte.

„Tá električka sa tam ako dostala?" pýtali sa viacerí ľudia, ktorí včera kráčali okolo stanice bývalej konskej železnice pešo alebo sedeli v autách či v prostriedkoch MHD a šli po Krížnej ulici smerom do mesta či na Trnavské mýto.  „No to by som inak aj rád vedel," povzdychol si jeden z cestujúcich v autobuse č.78, ktorý akurát prechádzal okolo aj s naším redaktorom. Naozaj to vyzeralo, akoby sa električka vykoľajila z koľajníc, ktoré vedú stredom rušnej ulice, čo však bolo nemožné, nakoľko sa nachádzala za neporušeným kovovým zábradlím. 

Obyvatelia mestskej časti Nové Mesto, na území ktorej sa nachádza pozemok, kde električka stojí, však už boli pred niekoľkými týždňami prostredníctvom regionálneho časopisu Hlas Nového Mesta informovaní, že na tomto mieste bude umiestnená stará električka, ktorú by mali prerobiť na netradičný priestor, kde by sa mohli konať výstavy či iné druhy malých kultúrnych podujatí. Možno bude celkom zaujímavé v najbližších dňoch či týždňoch sledovať cez okná vozidiel MHD ako sa stará električka postupne mení na novodobú galériu...

Tu je video, ktoré nakrútil starosta tejto mestskej časti Rudolf Kusý:

(ars, foto: ars)

Páčil sa vám článok?