Bratislavské diaľnice dostávajú nové dopravné značky

9.12.2022
0

Zdroj: NDS

Páčil sa vám článok?

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) osádza na bratislavských diaľniciach nové zvislé dopravné značky. Aktuálne sa výmena dopravného značenia týka časti diaľnice D2.

Výmenu realizuje v zmysle novej legislatívy. Informovala o t9m hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková. Výmena značiek za novšie verzie bude pokračovať aj budúci rok.

"V súčasnosti vymieňame prízemné trvalé dopravné značenie na diaľnici D2 v úseku od Lamača po Pečňu. Do konca roka bude výmena ukončená. Aktualizáciu prízemného trvalého dopravného značenia na diaľnici D1 v úseku Pečňa – Vajnory plánujeme vykonať na jar 2023," priblížila Žgravčáková.

Na diaľniciach v hlavnom meste pribudli tento rok aj nové kilometrovníky. Osadili ich na diaľnici D1 od križovatky Pečňa v Bratislave až po križovatku Hričovské Podhradie pri Žiline. Budúci rok by mali pribudnúť aj na diaľnici D2 či rýchlostnej ceste R1.

Kilometrovník je malá nižšia značka na krajnici diaľnice či rýchlostnej cesty, zobrazujúca polohu staničenia a zároveň vzájomné vzdialenosti na trase. Informácia z kilometrovníka o aktuálnej polohe môže motoristovi pomôcť napríklad pri zavolaní pomoci v prípade núdze. Na diaľnici sa nachádzajú s frekvenciou každých 0,5 kilometra a na vetvách diaľničných križovatiek každých 100 alebo 200 metrov.

(TASR)

Páčil sa vám článok?