V budúcej nemocnici na bratislavských Boroch je už možné kúriť

23.1.2021

Zdroj: FB Nová nemocnica Bratislava

Páčil sa vám článok?

Hrubá stavba budúcej Nemocnice Bory je dokončená, počas zimného obdobia pokračujú stavby v interiéri. Na fasáde osadili všetky okná. Budova je kompletne uzavretá a je možné v nej kúriť dočasnými mobilnými jednotkami. 

Ako priblížila komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková, v nemocnici zabezpečili vhodné pracovné podmienky pre všetky firmy, ktoré realizujú vnútorné inštalácie ako vzduchotechnika, voda, kanál na rozvody vody a kanalizácie, potrubná pošta, silnoprúdové rozvody, sadrokartónové priečky a ďalšie.

Podľa Fedákovej sa na projekte intenzívne pracuje aj mimo staveniska. "Kolegovia z IT pracujú na integrácii jednotlivých častí nemocničného informačného systému, medicínsky úsek zase testuje vybrané medicínske zariadenia, marketing pripravuje detaily navigačného systému a prevádzkový úsek finalizuje procesy," povedala.

Uviedla tiež, že v auguste minulého roka získal projekt ubytovne právoplatné stavebné povolenie. Sieť nemocníc aktuálne intenzívne realizuje prípravu stavby. "Štart samotnej výstavby je plánovaný na jar tohto roka s cieľom otvoriť ubytovňu v rovnakom období ako samotnú nemocnicu novej generácie na Boroch. Ubytovňa poskytne kapacitu 200 lôžok v dvoj- a jednolôžkovom štandarde," doplnila Fedáková s tým, že určená bude pre sestry, ktoré budú hľadať ubytovanie pri nástupe do práce, ale aj pre lekárov, ktorí budú prichádzať do Bratislavy na školenia a atestácie v rámci siete Svet zdravia.

Pripomenula, že cieľovo plánuje nemocnica zamestnávať 1400 ľudí, z toho bude približne 300 lekárov a 900 sestier a ošetrovateľov. Podľa slov komunikačnej špecialistky sa záujemcovia o pracovné miesto ozývajú už viac ako dva roky a realizovali sa už aj desiatky úvodných stretnutí.

"Momentálne obsadzujeme manažérske miesta v lekárskom a ošetrovateľskom tíme. Začíname manažérmi, pretože veríme, že manažér má právo zostaviť si svoj tím. Na našej webovej stránke máme aktuálne vypísaných vyše 20 pozícií vedúcich sestier pre jednotlivé úseky nemocnice a postupne uverejňujeme ďalšie pozície," povedala.

Vybrané manažérky v ošetrovateľstve postupne školia vo vedení ľudí tak, aby boli schopné podľa slov Fedákovej v novej nemocnici vytvoriť kolegom pozitívnu pracovnú klímu. Pre potenciálnych záujemcov a verejnosť ponúkajú možnosť vyskúšať si školenia alebo sa dozvedieť detailné informácie o Nemocnici Bory v rámci digitálnych workshopov.

Spustenie plnej prevádzky nemocnice na Boroch je naplánované v roku 2023.

(TASR)

Páčil sa vám článok?