V Lamači otvorili odberné miesto na testovanie Covid-19. Zdarma a pre všetkých

21.12.2020
0

Zdroj: FB Lamač -oficiálna stránka

Páčil sa vám článok?

Bratislavský Lamač spustil v pondelok prevádzku mobilného odberového miesta (MOM) pre testovanie na ochorenie COVID-19. Nachádza sa v budove Športovej haly Lamač na ulici Na barine a podľa starostu Lukáša Baňackého je jediným odberným miestom, ktorého zriaďovateľom je mestská časť.

"Žiadna iná obec ani mesto nemá licenciu na túto činnosť," poznamenal Baňacký. Testovanie antigénovými testami je možné každý pracovný deň od 10.00 do 18.00 h, posledný výter sa robí o 17.30 h. "Tehotné ženy, ľudia s preukazom ZŤP či seniori v pokročilom veku majú prednosť, buďme prosím k sebe ohľaduplní," vyzýva samospráva na sociálnej sieti.

Mestská časť zároveň v súvislosti s aktuálnou pandemickou situáciou informuje o uzatvorení elokovaného pracoviska materskej školy na Malokarpatskom námestí. Dôvodom je niekoľko pozitívne testovaných osôb z radov personálu. "Elokované pracovisko malo byť síce v týchto dňoch ešte otvorené, no od 22. decembra musíme pristúpiť pre zhoršujúcu sa pandemickú situáciu k jeho uzavretiu," konštatuje samospráva.

Zdroj: FB Lamač -oficiálna stránka

Už od rána sa pred odberným miestom tvoril rad.

Zdroj: FB Lamač -oficiálna stránka

​Testovacie miesto zriadili v športovej hale.

(TASR)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie