FOTO a VIDEO: Prezidentka Zuzana Čaputová sa zúčastnila na omši v Lamači

5.7.2020
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Sviatok svätého Cyrila a Metoda (5. júl) si dnes uctila aj prezidentka Zuzana Čaputová , ktorá sa zúčastnila na svätej omši v Kostole sv. Margity v bratislavskom Lamači.

Kostol v Lamači sa dnes ráno zaplnil, účasť veriacich bola napriek epidemiologickým opatreniam vysoká. Po skončení bohoslužieb poskytla Zuzana Čaputová vyhlásenie pre médiá. "Dnešný sviatok nám pripomína dôležité historické udalosti, vierozvestcov, ktorí priniesli vieru a učenie, pretože to boli učenci. A zároveň to boli aj odvážni ľudia, pretože prišli do nového priestoru šíriť múdrosť, vzdelanie  a vieru," pripomenula prezidentka.

Prezidentka prichádza do kostola:

Dodala, že počas kázne ju oslovili slová kňaza venované ľuďom na periférii, ktorí nie sú až takí videní a cítia sa odstrčení, nepochopení kvôli svojej inakosti. "Je dôležité, aby sme im nezabudli venovať pozornosť, súcit a pochopenie... Som  vďačná za tieto slová, ktoré dnes odzneli. Pamätajme na tých, ktorí sa cítia byť na okraji, ktorí sú na periférii, pretože to je naozaj kresťanské a súcitné," dodala.

FOTOGALÉRIA:

​Kostol v Lamači sa dnes zaplnil.

Zdroj: ms

​Kostol sv. Margity v Lamači.

(ms)

Páčil sa vám článok?