VIDEO: V nákupnom centre Bory Mall vypukol požiar - celý objekt museli evakuovať!

7.11.2018
Hasiči

Zdroj: TASR (ilustračné foto)

Páčil sa vám článok?

Priestory nákupného centra Bory Mall dnes okolo druhej popoludní zachvátil oheň. Požiar vypukol v uzavretej plechovej hale, kde sa vznietil polystyrén. Na mieste zasahovalo 12 hasičov a shopping evakuovali, nakoľko došlo k čiastočného zadymeniu objektu...

O tom, že v Bory Mall vypukol požiar, informoval jeden zo zákazníkov prostredníctvom sociálnej siete a jeho informáciu Bratislavské noviny preverovali na operačnom stredisku Hasičského a záchranného zboru v Bratislave, kde nám požiarny poplach potvrdili. "Horí polystyrén v plechovej hale, ktorá je v areáli Bory Mall, ale nenachádza priamo v shoppingu. Ten sa však rozhodlo technické vedenie nákupného centra evakuovať, nakoľko došlo k zadymeniu niektorých priestorov," povedal nám službukonajúci dispečer, ktorý doplnil, že na miesto vyslali 12 hasičov so štyrmi kusmi techniky. "Požiar bol hlásený krátko po štrnástej a po príjazde na miesto udalosti bolo zistené, že ide o požiar menšieho rozsahu so silným zadymením. Hasičom sa momentálne podarilo požiar lokalizovať, aby sa ďalej nešíril. Pri požiari nebola nahlásená žiadna zranená osoba," vysvetlili hasiči. 

 "Požiar sa rozhorel na neďalekom stavenisku, došlo však aj z zadymeniu nákupného centra, preto bolo evakuované," uviedol k udalosti policajný hovorca Michal Szeiff. 

Nákupné centrum Bory Mall medzitým informovalo o mimoriadnej udalosti aj prostredníctvom svojej facebookovej stránky, kde napísalo, že nákupné centrum bolo z technických príčin evakuované až do odvolania. Pochopiteľne, že toto rozhodnutie sa nepozdávalo ľuďom, ktorí vyhnali z obchodov a museli nechať v podzemných garážach svoje autá. "Akože máme vonku mrznúť až do večera??? To je nehorázne!" napísala na ich stránku jedna zo zákazníčok. "Dobrý deň, postupujeme podľa smerníc, ktoré je potrebné dodržiavať v prípade technických porúch či požiarov," odpísal im administrátor nákupného centra.

Poriadne zaskočení zostali viacerí zákazníci či náhodní okoloidúci, čoho dôkazom je aj nasledujúce video:

Podľa aktuálnych informácií sa už požiar podarilo uhasiť, obchodné priestory vyvetrať a postupne sa otvorili všetky prevádzky...   

(ars, nic, foto: abn, video: FB Z.T.)

Páčil sa vám článok?