Zoo Bratislava otvára 63. sezónu, pre návštevníkov je pripravený program

25.3.2023

Zdroj: ZOO Bratislava

Páčil sa vám článok?

Deň plný aktivít čaká všetkých, ktorí prídu v sobotu do zoologickej záhrady v Bratislave. Pri príležitosti otvorenia 63. sezóny pripravili v jej areáli pre návštevníkov celodenný program - komentované kŕmenia, sprevádzanie po zoo, vzdelávacie ostrovy, hry, súťaže, divadelné predstavenie či tvorivé dielne. TASR o tom informovala hovorkyňa bratislavskej zoologickej záhrady Slavomíra Šindelářová.

Program sa začína o 9.45 h slávnostným otvorením pri výbehu tiav. Návštevníci sa dozvedia o novinkách v zoo od jej dosluhujúcej riaditeľky Júlie Hanuliakovej. Následne sa uskutočnia komentované kŕmenia nosorožcov či psov ušatých. Medzitým sa začne areálová hra.

"Pozornosť budú určite pútať aj vzdelávacie ostrovy v zoo. Hlavnou témou sú veľké mačkovité šelmy," priblížila Šindelářová. Návštevníci si môžu vyskúšať jazdu na koni či sa zúčastniť na tvorivých dielňach pri výrobe masiek zvierat. Podujatie zavŕši o 15.00 h koncert skupiny SuriKaty.

Heger: Čísla hovoria jasnou rečou, samosprávy majú viac peňazí, ako sa čakalo

Štát kompenzoval 90 percent prostriedkov, ktoré zaťažili rozpočty samospráv v dôsledku minuloročných legislatívnych opatrení. Mestá, obce i kraje môžu tiež rátať s vyššími podielovými daňami. Dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger to uviedol v reakcii na štvrtkové (23. 3.) vyjadrenia bratislavského primátora Matúša Valla, odôvodňujúceho zvyšovanie miestnych poplatkov ako dôsledok rozhodnutí centrálnej moci, ktoré zredukovali samosprávne zdroje.

​(tasr)

Páčil sa vám článok?