V pondelok sa bude opäť poľovať na diviaky

20.11.2022

Zdroj: FB T.K.

Páčil sa vám článok?

V pondelok 21. novembra medzi 8.00 a 13.00 h sa bude konať hromadný odlov diviakov vo forme spoločnej poľovačky v oblasti Krásny vrch. Informuje na sociálnej sieti mestská časť Karlova Ves.

V čase medzi 8.00 až 13.00 bude na nevyhnutnú dobu uzatvorená červena turistická trasa Tri Duby - Spariská a Krasňanský singletrail. Na uzáveru budú dohliadať príslušníci lesnej stráže. Zvyšok lesoparku aj asfaltové cesty v okolí budú priechodné po celý čas bez obmedzenia.

"Vzhľadom na závažnú situáciu s vysokým stavom populácie diviačej zveri a jej prenikaniu do intravilánu mesta, bolo nevyhnutné prijať viacero opatrení na zníženie počtu diviakov. Jedným z nich je aj táto forma intenzívneho odlovu, ktorá predstavuje efektívny nástroj na zlepšenie situácie," píše sa na webe Karlovej Vsi.

Zdroj: FB Karlova Ves - oficiálny profil mestskej časti

Intenzívny odlov plánujú vždy na obdobie cez pracovné dni doobeda, mimo hlavnej rekreačnej sezóny, kedy sa obmedzenia dotknú čo najmenšieho počtu návštevníkov. Okrem spoločnej poľovačky od leta zvýšili aj individuálny odlov, najmä v oblasti nad Kramármi a Kolibou. Veterinári zas odchytávajú problémové jedince do klietok v intraviláne mesta.

Za mesiac október bolo individuálnym spôsobom odlovených 48ks diviakov, z toho až 22ks v kritických lokalitách nad Kramármi a Kolibou.
Na poslednej spoločnej poľovačke minulý týžden bolo odlovených 12ks. Od začiatku sezóny bolo odlovených už vyše 250ks diviačej zveri, čo je už teraz viac ako za celú minulú sezónu. Vnútri v meste bolo, od začiatku roka, veterinármi odchytených do klietok až 38ks diviakov.

​(ivk)

 

Páčil sa vám článok?