FOTO a VIDEO Rekonštrukcia radiály: Cesta do Karlovej Vsi je trápenie, tvoria sa rozsiahle kolóny

6.5.2020
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ Rekonštrukcia električkovej trate v úseku od tunela po Molecovu v Karlovej Vsi priniesla so sebou aj veľké dopravné problémy. Podvečer sa v smere do bratislavskej Karlovej Vsi tvoria kolóny, vodiči si postáli už aj hodinu.

Dopravné obmedzenia pozdĺž rekonštruovanej Karloveskej radiály znamenajú pre obyvateľov Karlovej Vsi či Devína naozajstný problém. Podvečer, keď sa ľudia vracajú z práce, sa totiž tvoria rozsiahle kolóny, v kritickom čase siahajú takmer až k Mostu SNP a vodiči si v nich postoja takmer hodinu. Obyvateľom Dúbravky preto odporúčame daný úsek obísť a ísť domov inou trasou, Karlovešťania či Devínčania všek túto možnosť nemajú, respektíve si cestu neúmerne predĺžia.

Dopravné zápchy spôsobuje zúženie jazdných pruhov na nábreží a Botanickej najmä v smere z centra do Karlovej Vsi. Na mieste sme boli dvakrát. Raz doobeda, vtedy sa žiadne kolóny netvorili (časť fotografií vo fotogalérii a video) a popoludní. Okolo druhej bol smer do Karlovej Vsi ešte úplne prajazdný, okolo piatej sa už stálo v kolónach. Keďže je v úseku oproti minulosti úplne vylúčená električková doprava (výmena koľajníc a úprava koľajového zvršku aj spodku), kolóny nie je možné obísť ani MHD, namiesto električiek jazdia náhradné autobusy linky X33. Tieto obmedzenia by mali trvať do septembra tohto roka, keď má byť Karloveská radiála kompletne zmodernizovaná.

FOTOGALÉRIA:

Automobilová doprava je vedená v jednom jazdnom pruhu v úseku od tunela po Molecovu v smere do Karlovej Vsi, a v smere do centra mesta by tak malo byť v úseku za mostom Lafranconi po River park.

"K dnešnému dňu sme vykonali niekoľko opatrení na zlepšenie dopravnej situácie. Zmenili sme dočasné dopravné značenia či signálny plán v križovatke Riviera. Tieto opatrenia by mali eliminovať dlhé kolóny v ranných hodinách v smere do mesta a zmenšiť meškania autobusov v smere z centra. Ďalšie opatrenia plánujeme zaviesť budúci týždeň," reagovala na naše otázky vo štvrtok 7. mája hovorkyňa magistrátu Katarína Jánošíková.

Doobeda, keď ešte neboli zápchy, sme sa previezli popri rekonštruovanej električkovej trati:

(ms)

Páčil sa vám článok?