FOTO Katastrofa na cestách: Vodiči z Karlovej Vsi či Devína stáli ráno v kolóne i hodinu. Aký bol dôvod?

6.3.2020
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Poriadnou dávkou trpezlivosti sa museli ráno obrniť vodiči, ktorí smerovali v Bratislave do centra mesta po Karloveskej alebo Devínskej ceste. V kolóne si postáli aj hodinu. Viete, aký bol dôvod?

Najprv sme si mysleli, že dôvodom týchto kolón, ktoré sa napríklad na Devínskej ceste tiahli až za zastávku MHD Zlaté schody, neboli plánované práce na nábreží v súvislosti s prípravou na rekonštrukciu električkovej radiály. Tie sa totiž majú uskutočňovať až po deviatej ráno (teda mimo dopravnej špičky) na úseku pred bývalým PKO a taktiež znamenajú zúženie jazdných pruhov.

Príčinou dnešných ranných kolón bola rozkopávka, teda odfrézovaná vrchná vrstva asfaltu v pravom pruhu pri benzínovej pumpe na začiatku Botanickej v smere do centra. Na mieste sme však medzi ôsmou a deviatou ráno nevideli ani jedného robotníka. Zúženie pruhov spôsobilo doslova dopravný kolaps a nepríjemnú situáciu pre vodičov z Devína, Devínskej Novej Vsi, Karlovej Vsi či Dúbravky. Niektorí vodiči čakanie doslova vzdali a priamo na ceste sa otočili a išli naspäť smerom na Devín.

O kolónach a dlhom čakaní informovala aj Zelená vlna RTVS:

Zdroj: Twitter Zelená vlna

Kolóna na Devínskej ceste:

Zdroj: ms

​Plná križovatka, kde sa stretáva Devínska s Karloveskou:

Zdroj: ms

O stanovisko sme požiadali magistrát. "Problémy s rannou dopravou medzi Karlovou Vsou a Starým Mestom, ktoré mnohým znepríjemnili cestu, nastali v dôsledku chyby dodávateľa, za čo sa všetkým vodičom ospravedlňujeme. Práce, ktoré dodávateľ na tejto ceste a na zjazde z Mosta SNP realizoval, sa nemali robiť počas rannej špičky a navyše, značenie bus pruhov nebolo urobené v súlade s projektom. Po mnohých upozorneniach a obhliadke priamo na mieste prác sme požiadali dodávateľa o odstránenie vyznačeného dopravného značenia ešte počas tohto víkendu. Hlavné mesto začalo s prípravnými prácami súvisiacimi s ďalšou etapou rekonštrukcie Dúbravsko-Karloveskej radiály. Od 14. marca bude v úseku medzi Mostom SNP a tunelom vylúčená električková doprava a tieto práce sú prípravou na túto výluku, keďže v danom úseku bude namiesto električiek jazdiť náhradná autobusová doprava.  Od 1. mája bude kompletne uzavretá električková doprava od tunela do Karlovej Vsi  a momentálne dodávateľ pripravuje komunikáciu na zvýšenú intenzitu autobusovej a individuálnej automobilovej dopravy v dôsledku tejto výluky," vysvetlil nám hovorca magistrátu Peter Bubla.

"V priebehu budúceho týždňa predstavíme verejnosti model, ako v čase výluky na tomto úseku bude fungovať MHD aj individuálna automobilová doprava," dodal. 

​Dôvod kolóny, rozkopávka pri čerpacej stanici:

Zdroj: ms

​Odfrézovaný asfalt:

Zdroj: ms

​(ms)

Páčil sa vám článok?