Odštartovala Olompiáda, v separovaní odpadu súťaží vyše 23.000 detí

17.9.2018
Olompiáda

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

V bratislavskej Zoologickej záhrade (ZOO) v pondelok odštartoval siedmy ročník veľkej detskej súťaže v separovaní komunálneho odpadu Olompiáda. Do projektu výchovno-vzdelávacieho projektu sa tento rok zapojí viac ako 23.000 detí zo 116 materských, základných a špeciálnych škôl v Bratislave.

 Symbolickou vstupenkou na otvorenie boli jablká, banány, kapusta, zemiaky, či iné ovocie alebo zelenina pre zvieratká.

"Hlavným cieľom projektu je naučiť všetkých obyvateľov hlavného mesta správne nakladať s komunálnym odpadom, osvojiť si pojmy recyklácia, ochrana životného prostredia, triedenie odpadu a spoločenská zodpovednosť," priblížila Karin Zvalová z mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO), ktorá s iniciatívou prišla. Cez deti sa tak majú naučiť triediť odpad aj dospelí a na dôležitosť separovania opäť upozorňuje aj heslo súťaže Neseparuj sa - separuj!

Podujatie S OLO zadarmo v ZOO je prvou akciou v rámci programu Olompiáda v tomto školskom roku. Dôvodom je snaha o uvedomenie si dôležitosti spoločenskej zodpovednosti postoja každého z nás k prírode. "Spoločnosť sa snaží v projekte učiť deti, že aj malý krok jednotlivca, malá vec, pomôže tej veľkej, zachrániť svet okolo nás. Je to o postoji človeka k sebe, k druhým či k okoliu," poznamenala Zvalová.

Štrnásty ročník podujatia S OLO zadarmo v ZOO pokračuje do 28. septembra. Od roku 2005 ho navštívilo viac ako 80.000 detí z bratislavských základných, materských a špeciálnych škôl.

(TASR)

Páčil sa vám článok?