Tieto zvieratá v bratislavskej ZOO čakajú na vašu podporu. Poznáme i konkrétne sumy

15.1.2018
0
Lev

Zdroj: ZOO Bratislava

Páčil sa vám článok?

Na to, aby ste pomohli zachrániť nejaký ohrozený živočíšny druh, nemusíte cestovať do exotickej džungle a bojovať s pytliakmi. Dá sa to i tak, že zasponzorujete nejaké konkrétne zviera, ktoré žije v bratislavskej ZOO.

Možno ste nevedeli, že môžete podporovať aj konkrétne zviera a teda si následne sledovať, ako sa mu darí. Veľakrát pritom nepotrebujete o veľké sumy. „Svojho sponzora hľadá aj napríklad pytón zelený, tragopan Temminckov, potkanokengura králikovitá, orangutan sumatriansky, panda červená či ťava dvojhrbá,“ informovala zoologická záhrada. Zvierat je však v zozname oveľa viac. 

A koľko to stojí? Pre niektoré druhy, ako sú napríklad akváriové rybičky, ide len o 15 eur na rok. Plazy už sú nákladnejšie, napríklad spomínaný pytón zelený a väčšie plazy potrebujú na 12 mesiacov 100 eur. Pri menších plazoch, ako sú napríklad korytnačky, ide o 50 či 75 eur. V ZOO žije i vcelku zaujímavý krokodíl čelnatý, ktorého môžete vidieť v teráriu. Patrí medzi najmenšie druhy krokodílov na svete a ročnú podporu na jeho chov vyčíslili na 150 eur. 

Podovbne je to i u vtákov, kde sa sumy pohybujú od 35 až do 350 eur (pelikán biely). 

A čo myslíte, koľko by vás stálo, ak by ste chceli zasponzorovať nejaké cicavce? Nákladné sú najmä mäsožravce, napríklad vlk či hyena vás vyjde na 1000 eur a taký lev či tiger až na 1400 eur. A ktoré zviera potrebuje najviac? Je to najväčší obyvateľ ZOO, teda nosorožec tuponosý a spolu s ním i šimpanz či orangutan (1500 eur).

Podrobnosti nájdete TU.

(ms) 

Páčil sa vám článok?