Skvelá správa: Prvé letné kúpalisko otvoria v Bratislave o pár dní, bazény už napustili

23.5.2024
0

Zdroj: STaRZ Bratislava

Páčil sa vám článok?

Stačí si objednať pekné počasie a už budúci víkend si môžeme užívať pohodu na asi najkrajšom bratislavskom kúpalisku. A nasledovať budú ďalšie, všetky sa v týchto dňoch pripravujú na otvorenie - v jednom prípade poznáme aj nový cenník a v ďalšom vylepšenia, ktoré vás určite príjemne prekvapia.

Mestská organizácia STaRZ, ktorá má v správe kúpaliská Rosnička, Tehelné pole, Delfín, Lamač, Krasňany, Rača, Areál zdravia Zlaté Piesky a najnovšie má prevziať aj kúpalisko  Mičurin, potvrdila, že prípravy sú v plnom prúde. Riaditeľ STaRZ Ladislav Križan pre banoviny.sk zároveň prezradil, že ako prvé chcú otvoriť kúpalisko Rosnička v Dúbravke, fungovať by mohlo od soboty 1. júna. „Kontrolu z regionálneho úradu verejného zdravotníctva sme tam už mali, z hľadiska hygieny by malo byť všetko v poriadku, čakáme len na oficiálne potvrdenie. Bazény sú už napustené, záleží teda najmä na počasí,“ doplnil.

Približne v polovici júna by mali fungovať aj ďalšie mestské kúpaliská, ako posledné príde na rad zrejme kúpalisko v Rači. V podobnom čase plánuje otvoriť aj petržalská Matadorka, ktorá však nepatrí pod STaRZ, areál prevádzkuje občianske združenie Klub vodného póla Bratislava.

Ak ste radi chodievali práve na Rosničku, čaká vás príjemné prekvapenie. Ako informovala organizácia na sociálnej sieti, najnovšie investície išli do bazénovej technológie, bezpečnosti aj do vybavenia kúpaliska. Odstránili havarijný stav stredného bazéna, opravili fólie v strednom bazéne aj na šmykľavke. Pre zvýšenie bezpečnosti opravili dlažby okolo stredného bazéna či obkladačky v sprchovacích žľaboch stredného bazéna, takisto prepadnutú dlažbu pri veľkom bazéne, vymenili krajové dlaždice detského bazéna či orezali stromy. Obnovy sa dočkalo i detské ihrisko a toalety.

Zdroj: STaRZ Bratislava

​Bazény na Rosničke v Dúbravke sú už napustené.

​Či zostanú ceny vstupného na kúpaliskách v správe STaRZ  rovnaké ako vlani, nám Ladislav Križan nepotvrdil. Pripomenul však infláciu, vyššie ceny vodného aj stočného, takisto cenu ľudskej práce vrátane zabezpečenia plavčíkov... Aj keby sa však vstupné o niečo zvýšilo, stále to bude podľa neho prijateľná cena pre každého. Prevádzku umelých kúpalísk mesto naďalej dotuje, keby sa správalo ako čistý podnikateľ, výška vstupného by bola úplne inde.

Zdroj: STaRZ Bratislava

Na Rosničke obnovili aj detské ihrisko.

„V každom prípade odporúčame kúpiť si permanentku na viac vstupov, alebo celosezónnu permanentku, kde sa cena oproti minulému roku nemení. Dospelého vyjde na 99 eur, navyše ho oprávňuje vziať na kúpalisko aj dieťa, za ktoré v tomto prípade zaplatí len jedno euro,“ doplnil riaditeľ STaRZ. Táto možnosť sa vlani týkala najviac piatich detí.

Rovnako sa vám oplatí kúpiť si vstup online, ušetríte nielen peniaze, ale aj čas, keďže nebudete musieť čakať v rade pred pokladňou, do areálu pôjdete cez osobitný vchod. „Naše motto je Zlaté časy pri vode. Verím, že si mestské kúpaliská užijú Bratislavčania aj ďalší návštevníci práve takto,“ uzavrel Ladislav Križan.

Zdroj: ac

​Aj na Delfíne v Ružinove sa už pripravujú na kúpaliskovú sezónu.

Na rozdiel od kúpalísk v správe STaRZ sú už zverejnené nové ceny na webe Matadorky - oproti vlaňajšku si za jednorazový vstup priplatíme 50 centov až 1 euro. Vstupné pre deti od 3 do 16 rokov stojí 5 eur (vlani 4,50 €), dospelý zaplatí  8,50 € (vlani 8 €) a senior nad 62 rokov a ŤZP 7 € (vlani 6 €). Za permanentku zaplatí dospelý 130 €, vlani to bolo 100 €.

(ac)

Páčil sa vám článok?