Vynovené ihrisko v Dúbravke otvoria veľkolepo pred začiatkom školského roka

27.8.2022

Zdroj: MČ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Letné práce a obnova časti detského ihriska v Parku Pekníkova, ktorý patrí k najnavštevovanejším zeleným, oddychovým a športovým miestam v mestskej časti Bratislava - Dúbravka, sa blížia do finále. Obnovené detské ihrisko "dostanú" deti k začiatku školského roku a okrem slávnostného prestrihávania pásky na ihrisku, im mestská časť venuje aj hravé popoludnie s názvom Hurá do školy.

Plánované je na stredu 31. augusta o 16.00 v Parku Pekníkova. Po slávnostnom „krste“ ihriska zavíta medzi malých Dúbravčanov, Slížo, ktorý bude už žonglovať. A nepríde sám! Na pomoc mu prídu pštros Kamil so šašom Jarom a ďalšími kamošmi.

Pre radosť všetkých detí nemá chýbať ani maľovanie na tvár. Vstup na podujatie je voľný, v prípade nepriaznivého počasia sa podujatie nebude konať.

Novinkou v obnovenom ihrisku je inkluzívny hrací prvok. „V rámci plánovania sme mysleli aj na zdravotne znevýhodnených, v parku je osadený tak aj kolotoč pre deti na invalidnom vozíku a preliezačka s prístupovou rampou,“ priblížil starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Zdroj: MČ Dúbravka

​V rámci obnovy ihriska doplnila mestská časť Bratislava-Dúbravka hracie prvky - tri trampolínky v zemi, šmýkačku, na ktorej sa bude dať šmyknúť až po zdolaní kopca, veľký pryžový slimák, v ktorom si každý malý návštevník nájde úkryt či preliezačku so šmykľavkou a edukačnými prvkami. Pre väčšie deti pribudla veľká dvojramenná hojdačka.

​(ivk)

Páčil sa vám článok?