Vynaliezaví Dúbravčania - z bránky na ihrisku si spravili barový pult, ale všetkých zo sídliska tým nepotešili....

22.11.2021

Zdroj: MČ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Kurióznu situáciu museli riešiť pracovníci Miestneho úradu Bratislava - Dúbravka. Prišiel tam podnet, že na ihrisku pri dome na Cabanovej ulici č.5 si miestni psíčkári prerobili jednu z bránok na barový pult. Vzhľadom k tomu, že potom tam dochádzalo ku konfliktným situáciám so športujúcimi obyvateľmi, tak miestna samospráva drevené dosky z kovovej bránky nechala odstrániť...

"Aj s takouto úpravou bránky na ihrisku sme sa stretli. Psičkári v okolí ihriska na Cabanovej 5 si bránku upravili na stolík a potom prichádzalo k stretom so športujúcimi. Bránku sme vrátili do pôvodnej podoby. Prosíme o ohľaduplnosť, bránky slúžia pre športovanie detí i dospelých na ihrisku. Ďakujeme," uviedla mestská časť Bratislava - Dúbravka na svojom oficiálnom Facebooku.

Bratislavské noviny oslovili miestneho poslanca JUDr. Miroslava Pástora, ktorý býva v tejto lokalite, aby nám objasnil príčinu a závažnosť vzniknutého konfliktu a ten nám povedal, že hlavný problém spočíva v tom, že priestranstvo vo dvore je a má byť detským ihriskom a nie venčiskom pre psov.  "Niektorí to ignorujú a svojich miláčikov venčia na trávnikoch, po ktorých následne behajú deti. A nie raz sa stalo, že si po svojich psoch neupratali, teda respektíve často to urobili to až vtedy, keď ich na to niekto upozornil. A pravdou je, že sa v čoraz väčších počtoch stretávali pri tej bránke na ihrisku, z ktorej si urobili barový stolík. Vídal som ich zo svojho okna. V poriadku to nebolo a preto to náš Miestny úrad vyriešil," dodal.

Zdroj: MČ Dúbravka

​Na bránke pred časom pribudli takéto drevené dosky, ktoré vraj slúžili psíčkárom ako provizórny barový pult...

Zdroj: MČ Dúbravka

Terénni zamestnanci oddelenia životného prostredia z miestneho úradu v Dúbravke bránku upravili do pôvodnej podoby, aj keď na bránke ešte vidno plastové pásky, ktoré na nej držali drevené dosky...

Z diskusie, ktorá medzitým vznikla na FB stránke MČ Dúbravka je zrejmé, že v tomto prípade naozaj išlo o dlhodobé roztržky medzi psíčkármi a športovcami. "Ide o skupinu psičkárov, ktorej som sám členom. Večer venčia psov, poctivo si po sebe aj po svojich psoch (mnohokrát aj po iných) všetko vyčistia a nič po nich nezostane. Keďže je zima, donesieme si občas termosky a nalejeme niečo teple. Bolo treba nám zrušiť tú dosku? Neprečnievala, nezavadzala, odstrániť sa dala ľahko," napísal Andrej, ktorému kontroval Miroslav Kráčalík - poslanec obecného zastupiteľstva v Plaveckom Štvrtku: "Nejaká pani tu spomínala, že si sami postavili popolník, to znamená. že tam predpokladám aj fajčia, čo je pre mňa neprípustné, aby sa v priestoroch športoviska zgrupovali takéto skupinky, pretože tým dávajú negatívny impulz mladým, že je to normálne." 

(ars)

Páčil sa vám článok?