VIDEO: V Dúbravke oslávili výročie Nežnej revolúcie s klobásami aj Hudobným 17. novembrom

17.11.2021

Zdroj: Google Maps a FB Dúbravka

Páčil sa vám článok?

V bratislavskej mestskej časti Dúbravka oslávili výročie Nežnej revolúcie klobásovým festivalom aj podujatím Hudobný 17. november. TASR o tom informovala Lucia Marcinatová z tlačového referátu mestskej časti.

Dodala, že na stredajšom koncerte pred Domom kultúry Dúbravka, na ktorom sa bude pripomínať sila a odkaz novembrových udalostí, sa od 15.00 h vystriedajú zoskupenia Bigbít & Co., skupina, ktorá zahrá aj na počesť Mekyho Žbirku, kapela Schrödingerova mačka a Katka Feldek Band. Vstup na podujatie je voľný, v režime OTP.

Dúbravský klobásový festival, ktorý je tradíciou v mestskej časti, sa začne o 10.00 h. "Súťažné družstvá predvedú pred domom kultúry proces výroby tradičných klobás od mletia, cez miešanie zmesi až po plnenie do čreva. Súťažné klobásy sa upečú a porota napokon rozhodne, ktoré družstvo si odnesie palmu víťazstva," priblížila Marcinatová gurmánske podujatie, na ktorom si návštevníci môžu v rámci tvorivých dielní, okrem iného, urobiť aj vlastnú sviatočnú klobásku. Ochutnávku pečenej klobásky či starodúbravskej kapustnice s klobásovými guľkami spestrí obyvateľom Dúbravky country hudba skupiny OuKeY.

(TASR)

Páčil sa vám článok?