Pre milovníkov zvierat: Dúbravka bude opäť hľadať naj psa

9.9.2021
0

Zdroj: MÚ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Bratislavská Dúbravka bude opäť hľadať toho naj psa mestskej časti. Súťažiť budú šteniatka, dospelé psy aj veterány. A ako to už býva, pre každého majiteľa je naj pes tento jeho.

Psie podujatie bude v septembri písať v Dúbravke už svoj siedmy ročník. Prebehne 18. septembra na tradičnom mieste na lúke pri Kostole Ducha Svätého. Začína sa ráno o 9:00 registráciou psov, o 10:00 je naplánovaná ukážka výcviku psov (Športovým klubom policajnej kynológie ŠKPK Bratislava) a po nej sa už spustí súťaženie.

Akciu organizujú mestská časť Bratislava-Dúbravka v spolupráci so Športovým klubom policajnej kynológie ŠKPK Bratislava, každoročne do mestskej časti pozve psičkárov aj spoza hraníc Dúbravky.

Súťažiť sa bude v disciplínach:

najsympatickejšie šteniatko (do 18 mesiacov), najsympatickejší dospelý pes (do 18 mesiacov až 8 rokov), najsympatickejší veterán – (psy/suky staršie ako 8 rokov), najlepšie oblečený pes / Najlepšie zladený pár (pes a majiteľ).

Všetky disciplíny sú pre orieškov aj čistokrvné plemená. Potrebné je priniesť očkovací preukaz psa alebo pas.

Po druhýkrát sa odovzdá aj špeciálna cena psa Havrana. Ide o cenu pre psa sympaťáka, ktorá symbolicky odkazuje na legendárneho psa Havrana. Po Dúbravke ho chodil venčiť spevák, hudobník, dramaturg, umelec Dežo Ursiny, ktorý žil, tvoril a nakoniec aj zomrel na Fedákovej ulici v Dúbravke. „Po tomto podujatí totiž 18. septembra v Parku na Fedákovej začne o 14.00 už štvrtý ročník umeleckej Spomienky na Deža,“ dodal Juraj Štekláč, iniciátor osadenia pamätníka Dežovi Ursinymu na Fedákovej a jeden z organizátorov spomienkového koncertu.

(ts, ms) 

Páčil sa vám článok?