Dúbravka pripravuje veľké jarné upratovanie

6.4.2021

Zdroj: MČ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Mestská časť Bratislava - Dúbravka prichádza so sériou aktivít v rámci čistenia bytov i okolia. Okrem klasického pristavovania veľkokapacitných kontajnerov plánuje Dúbravka v termíne okolo Dňa Zeme aj mimoriadne pristavenie veľkokapacitných kontajnerov.

„V pondelok 26. apríla pristavíme kontajnery na 15 lokalitách v mestskej časti a od 28. apríla na ďalších 15 miestach v Dúbravke,“ približuje Mária Smiešková, vedúca oddelenia životného prostredia v Dúbravke.

V sobotu 10. apríla prebehne v Dúbravke aj zber komunálnych odpadov s obsahom škodlivých látok. Určený je pre obyvateľov, nie podnikateľov. Dúbravčania môžu 10. apríla od 10.30 do 12.30 k požiarnej zbrojnici na Jadranskú priniesť – staré farby, pesticídy, oleje a tuky, rozpúšťadlá, batérie a akumulátory, žiarivky, vyradené zariadenia obsahujúce chlórfluorované uhľovodíky - chladničky, mrazničky a podobne, či vyradené elektrické a elektronické zariadenia - elektrospotrebiče - počítače, televízory, monitory, žehličky, práčky, mixéry a podobne.

Služby pre Dúbravčanov sú bezplatné, cieľom je umožniť zlikvidovať aj nebezpečný odpad a zabrániť vynášaniu veľkorozmerného odpadu na ulicu ku kontajnerom i prípadnému vzniku čiernych skládok. Všetky potrebné a podrobnejšie informácie sú k dispozícii na www.dubravka.sk v časti Kam s odpadom.

(ts)

Páčil sa vám článok?