Premiérom bude po rokoch opäť Bratislavčan. Viete, kde Eduard Heger býva?

29.3.2021
0

Zdroj: TASR - Martin Baumann

Páčil sa vám článok?

V utorok dopoludnia by prezidentka Zuzana Čaputová mala prijať demisiu premiéra Igora Matoviča a následne poveriť zostavením novej vlády vicepremiéra Eduarda Hegera. Do čela kabinetu sa tak po rokoch dostane opäť Bratislavčan. Ten vlastní v jednom paneláku až dva byty. V "jeho" mestskej časti však žilo viacero významných slovenských politikov.

"Prezidentka je pripravená zajtra predpoludním prijať demisiu Igora Matoviča a poveriť zostavením novej vlády Eduarda Hegera," povedal hovorca Zuzany Čaputovej Martin Strižinec.

Možno ste nevedeli, že Eduard Heger pochádza z Bratislavy, kde sa narodil v máji 1976. Býva v byte v Dúbravke (neďaleko Domu kultúry na Janka Alexyho), ktorý si s manželkou Luciou kúpili v roku 2010. V roku 2016 si presne na tej istej adrese kúpili Hegerovci ďalší byt o poschodie nižšie ako ten prvý. Či ich prepojili, zatiaľ nevieme. Taktiež v roku 2016, po svojom zvolení za poslanca Národnej rady, sa Heger dokonca prišiel predstaviť na miestne zastupiteľstvo. "Ing. Eduard Heger sa poslancom miestneho zastupiteľstva najprv predstavil. Uviedol, že žije a býva v mestskej časti Bratislava-Dúbravka, je ekonóm a je členom hospodárskeho výboru. Súčasne ubezpečil poslancov miestneho zastupiteľstva, že v prípade akýchkoľvek námetov, podnetov, problémov a podobne sa môžu naňho kedykoľvek obrátiť," píše sa v zápisnici zo zastupiteľstva v Dúbravke z 28. júna 2016.

Zdroj: Google Maps

Eduard Heger s manželkou vlastnia dva byty v tomto paneláku.

Pokiaľ ide o premiérov novodobej histórie Slovenska, rodákmi z Bratislavy boli ešte Iveta Radičová (8. júla 2010 – 4. apríla 2012), ktorá od narodenia až do roku 1983 bývala na Nedbalovej v centre mesta, a Ján Čarnogurský (6. máj 1991 – 24. jún 1992). Ten je rovnako ako Heger Dúbravčan. 

V Dúbravke sa v roku 1913 narodil aj dlhoročný československý prezident v období socializmu Gustáv Husák (vo funkcii 1975-1989).

V tejto mestskej časti býval v rodinnom dome aj prvý prezident samostatnej Slovenskej republiky Michal Kováč, inak rodák z východoslovenskej obce Ľubiša (okres Humenné). 

(ms) 

Páčil sa vám článok?