FOTO: Neskutočné barbarstvo v Dúbravke - soške Panny Márie niekto odrazil hlavu!

22.12.2020

Zdroj: koláž abn - FB Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Je to smutný vianočný príbeh. Počas uplynulého víkendu vandali poškodili sochu Panny Márie na Brižitskej ulici v Dúbravke. Socha je dominantou kópie Jaskyne zjavenia z francúzskych Lúrd, jaskyňa je vybudovaná z lomového kameňa do svahu na Brižitskej ulici a bola doslova pútnickým miestom, kde sa veriaci zvykli zastaviť a pomodliť. Nález sošky bez hlavy Dúbravčanov veľmi nahneval!

Veľmi chýba tomuto priam pútnickému miestu v Dúbravke, miestu stíšení, zamyslení a modlitieb. Ak máte akékoľvek poznatky, ktoré pomôžu odhaliť pôvodcu alebo pôvodcov tohto nepochopiteľného konania, kontaktujte urýchlene mestskú políciu - 0914 369412 alebo 02/159 či štátnu na čísle 158," píše sa na oficiálnej facebookovej stránke MČ Dúbravka, kde bola najskôr zverejnená fotografia poškodenej sochy Panny Márie a neskôr aj reportáž miestnej televízie. 

Obyvatelia Dúbravky sú z tohto barbarského činu nielen nahnevaní, ale doslova zhrození. Stovky ľudí FB príspevok zdieľalo na svojich profiloch v snahe, aby sa čo najviac ľudí o tomto vandalstve dozvedelo a snáď sa aspoň takto prispelo k tomu, aby bol páchateľ chytený či páchatelia odhalení. "Je to veľmi smutné. Odraz dnešnej doby, plnej nenávisti a radosti z toho, keď niekomu ublížime. Česť výnimkám, samozrejme," napísala do diskusie pani Anna. "Toto bolo jedno z mojich najobľúbenejších miest v Dúbravke a je mi to veľmi ľúto. Verím, že sa páchatelia nájdu a budú patrične potrestaní. Nerozumiem ako toto môže niekto dokázať! My ľudia sme veľmi zlí," myslí si Monika. Medzi diskutujúcimi boli aj viacerí takí, čo požadovali veľmi prísny trest pre toho, čo odrazil sošky Panny Márie hlavu. Niektorí sa dokonca vyjadrovali v tom zmysle, že by sa im mali minimálne ruky dolámať. Zároveň však bolo veľa aj tých, čo boli ochotní sa pomodliť k Bohu aj za odpustenie viny pre hriešnikov, ktorí tento čin vykonali.  

Pri soške sa najnovšie objavil takýto nápis:

Zdroj: FB MČ Dúbravka

​Pani Dena pod fotku napísala: "Panne Márii neublížili, no sebe áno. Panna Mária, prosím, vezmi ich do svojej výchovy."

Najviac lajkov spomedzi komentárov získal ten od Dalimila Miťa: "Verím, že skutok sa dôkladne prešetrí, vinníci budú potrestaní a škodu nahradia. Som rád, že MČ sa angažuje. Tiež verím, že toto krásne miesto sa nám podarí rýchlo obnoviť, nakoľko ľudskosť a láska sú silnejšie ako nenávisť a zloba."

(ars)

(ars)

Páčil sa vám článok?