V Dúbravke rozkvitne mesto

18.11.2019

Zdroj: MČ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Liečivá prírodná rozprávka nielen pre deti, diskusia o kvitnúcich plochách v meste, koncert Martina Geišberga. To všetko na jednom podujatí, ktoré vzniklo s cieľom propagácie environmentálnej myšlienky.

Podujatie s názvom Rozkvitnuté mesto je naplánované na 19. novembra o 18.00. Podvečer má začať divadelným predstavením Záhrada svetla na tému environmentálnej rozprávky, o 19.00 má pokračovať diskusia s odborníkmi na tému kvitnúcich lúk v meste a na záver o 20.00 je plánovaný koncert Martina Geišberga.

Na celé podujatie je vstup voľný, vzniklo spoluprácou s  Bratislavským regionálnym ochranárskym združením – BROZ a projektu Interreg SK-AT Kvitnúca krajina pre motýle na Slovensku a v Rakúsku.

S projektom takzvaných kvitnúcich lúk začala Dúbravka tento rok. Pridala sa tak k obciam a mestám, ktoré sa o zeleň na vybraných miestach starajú spôsobom šetrnejším k prírode. Vybrala sedem lokalít, sedem miest po celej Dúbravke, kde plochy kosili menej, pomáhali tak prežiť hmyzu aj ochladzovať prostredie.

„Snahou tiež bolo zachovať druhovú rozmanitosť rastlín a živočíšnych druhov,“ priblížila Mária Smiešková, vedúca Oddelenia životného prostredia miestneho úradu Dúbravka.

(ts)

Páčil sa vám článok?