Obyvatelia Dúbravky sa tešia - z lokality Pri kríži začalo miznúť oplotenie

4.11.2019

Zdroj: fb Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Takmer dva roky bol pozemok v lokalite Pri kríži oplotený, nakoľko tu spoločnosť Metrostav po dohode s bývalým vedením mesta mala stavať náhradné bývanie pre ľudí z reštituovaných domov. Miestni obyvatelia proti tomu protestovali a nové byty na bývalom parkovisku nechceli. Aké bude napokon využitie tohto priestoru?

"Na tento moment, kedy začnú demontovať oplotenie na ul. Pri kríži, sme čakali od r. 2017. Zbohom Nesrovnalove kšefty s Metrostavom," aj takto komentoval na sociálnej sieti súčasný pracovný ruch v lokalite Pri kríži jeden z miestnych obyvateľov. „Stavbu, ktorú nikto nechcel, ani Dúbravčania, ani budúci nájomníci, sa nám podarilo zastaviť. Riešime formálne ukončenie stavby so zhotoviteľom, ktorý má následne dať pozemok do pôvodného stavu. O možnostiach ďalšieho využitia komunikujeme s mestskou časťou,“ povedal ešte v júli tohto roku hovorca magistrátu Peter Bubla. 

Zdroj: fb Dúbravka

​„Som presvedčený, že už čoskoro tu opäť vznikne dočasné parkovanie pre viac ako 100 áut,“ uviedol v tejto súvislosti viceprimátor Bratislavy Juraj Káčer, ktorý je mimochodom tiež obyvateľom Dúbravky. Mestská časť vytvorila na svojej webovej stránke anketu, v ktorej sa obyvatelia mohli vyjadriť k tomu, ako by v budúcnosti mal byť tento pozemok využívaný. Viac ako polovica ľudí si želala, aby tu vznikol park alebo nejaká oddychová zóna a 40 percent ľudí hlasovalo za vybudovanie parkovacieho domu. Celkovo sa v ankete objavilo až 440 rôznych nápadov a námetov, čo by si tu verejnosť priala mať.   

Bratislavské noviny oslovili hovorkyňu MČ Dúbravka Luciu Marcinátovú, ktorá nám povedala, že pozemok je stále vo vlastníctve mesta a o jeho budúcom využití bude teda rozhodovať magistrát. "Plot okolo plánovanej výstavby začal investor odstraňovať ešte minulý týždeň pred sviatkami a predpokladáme, že v blízkom čase tu naozaj vznikne dočasné parkovisko." 

(ars) 

Páčil sa vám článok?