Víkend v Devínskej bude pestrý: Na záujemcov čaká aj prehliadka bývalej raketovej základne na Devínskej Kobyle

25.9.2021
Devínskonovoveská kotlina

Zdroj: Facebook/Devínska Nová Ves

Páčil sa vám článok?

Vyzerá to na krátky návrat babieho leta tento víkend, počasie hlásia teplé a slnečné. V Devínskej Novej Vsi a okolí si v nadchádzajúcich dňoch môžete užiť zaujímavé aktivity rôzneho druhu.

Areál raketovej základne nachádzajúci sa nad Bratislavou na vrchole Devínskej Kobyly je dnes nepoužívanou a schátranou spomienkou na históriu. Betónové silá, bunkre a kasárne postavené v osemdesiatych rokoch 20. storočia lákajú už iba pár pamätníkov, zvedavcov či okoloidúcich turistov. Objekty sú v zlom technickom stave a v mnohých prípadoch je pohyb v ich blízkosti nebezpečný. Aktuálne je vyhlásená aj študentská ideová súťaž pre Areál raketovej základne na vrchole Národnej prírodnej rezervácie Devínska Kobyla v Bratislave. "Veríme, že táto ideová súťaž bude tak potrebným impulzom pre revitalizovanie aktuálne opusteného a chátrajúceho areálu raketovej základne situovanej v chránenej krajinnej oblasti Malých Karpát," priblížil ateliér, ktorý navrhol vyhliadku na Devínskej Kobyle.

V sobotu sa koná pre verejnosť komentovaná prehliadka tejto bývalej raketovej základne, prednášať bude bratislavský sprievodca Ivor Švihran. Je to už druhá komentovaná prehliadka bývalej Raketovej základne. 

V sobotu máte možnosť si užiť živý koncert známej Be Happy v Bar Gril Tenis pri Morave, ktorý začína o 18.00 h. V sobotu to bude v Devínskej žiť aj vďaka Tarzania Devínska a každoročnej veľkolepej akcii - Devínskonovoveskej kotline. Už šiesty ročník happeningu kotlíkového varenia začína o 10.00h, sú pozývaní tak kuchári, ako aj ochutnávači. Milovníci športu, si môžu futbal vychutnať na Vápencovej v sobotu alebo nedeľu od 16.00h, keď si FCL Devínska Nová Ves zmeria sily s Račou a Mariankou.

V Dúbravke sa konajú tento víkend hody, ktoré prinesú dobré jedlo, dobrú hudbu a kolotoče pre menších i väčších. Na Dúbravských hodoch vystúpi aj skupina P.S. Zahrajú v nedeľu o 18.00 pred Domom kultúry Dúbravka.

(nc)

Páčil sa vám článok?