K materskej škole M. Marečka v Devínskej Novej Vsi pribudne po rekonštrukcii nová trieda

29.8.2021

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

K materskej škole Milana Marečka pribudne jedna nová trieda. Informovala o tom mestská časť na svojom webe.

"Možno poniektorí pocítia pri tejto informácii nostalgiu, lebo nové rozšírené priestory materskej školy sa budú nachádzať v bývalom materskom centre Bublinka. Devínska Nová Ves chce totiž predísť situácii s nedostatočnou kapacitou materských škôl, ktorú riešia mnohé mestské časti," uviedol na sociálnej sieti starosta Devínskej Novej Vsi Dárius Krajčír s tým, že priestor bývalej Bublinky patrí ich mestskej časti.

Riaditeľka MŠ. M. Marečka Monika Zelenková vysvetlila, že tento rok prijali všetky deti s trvalým pobytom v DNV, ktoré dovŕšili tri roky a je rada, že sa rozšíria do nového priestoru, ktorý tu postupne vzniká. 

Rekonštrukciou získajú deti triedu na spanie, malú telocvičňu, kuchyňu a hrací priestor s presvetlením denným svetlom. Fólie na oknách majú zabezpečiť, aby bolo z ulice zachované súkromie detí. Mestská časť sa rozhodla investovať takmer 90 tisís eur do rekonštrukcie priestorov, aby spĺňali všetky požiadavky hygienikov. "Prebieha rekonštrukcia sociálnych zariadení, podláh, stropov a kuchynky, ktorá bude vybavená tak, aby deti nemuseli prechádzať z jednej budovy do druhej," priblížil starosta.

Zároveň dodal, že sa materskej škole podarilo získať dodatočný grant vo výške 9700 eur od ministerstva školstva na vybavenie triedy nábytkom a učebnými pomôckami.

(nc)

Páčil sa vám článok?