V Devínskej Novej Vsi pretestujú 16-tisíc zamestnacov Volkswagenu

8.1.2021
0

Zdroj: TASR – Jakub Kotian

Páčil sa vám článok?

Počty infikovaných novým koronavírusom v Bratislave neustále rastú. Jedným z miest, ktoré mohlo znamenať veľké riziko, je automobilka Volkswagen, prektorú pracuje až 16-tisíc ľudí z rôznych kútov Slovenska i zahraničia. Vedeniu mestskej časti sa však podarilo v spolupráci s vládou naplánovať ich pretestovanie.

 Testovanie zamestnancov prebehne v pondelok 11. 1. 2021 a v utorok 12.1. 2021 v areáli závodu „Zabezpečenie testovania zamestnancov v automobilovom závode je bytostne dôležité pre spomalenie šírenia vírusu v Devínskej Novej Vsi a v Bratislave. Je to jedno z nevyhnutných opatrení pre ochranu zdravia a životov všetkých obyvateľov," zdôrazňuje starosta Devínskej Novej Vsi, Dárius Krajčír. "Som rád, že aj koncern sa k celej situácii postavil zodpovedne a vykonal všetky nevyhnutné kroky k zabezpečeniu testovania," dodal.

Vedenie mestskej časti súčasne rokuje s príslušnými orgánmi o zriadení mobilných odberových miest pre občanov ako aj o zabezpečení testovania v prípade otvorenia škôl.

Starosta Dárius Krajčír zároveň poďakoval všetkým obyvateľom za dodržiavanie epidemiologických opatrení „Je to pre nás všetkých náročné obdobie, ale bez spoločnej zodpovednosti sa situácia sama nezlepší. Čím dôslednejšie dodržujeme pravidlá, tým viac skracujeme častrvania pandémie".

(ms, ts)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie