Dráma v Devínskej Novej Vsi - v akcii boli záchranné aj silové zložky! Čo sa tam stalo?

9.5.2019
Lupič prepadol stávkovú kanceláriu, policajti havarovali - policia_auto
Páčil sa vám článok?

K mimoriadnej udalosti došlo dnes predpoludním v blízkosti ulice Pavla Horova v mestskej časti Devínska Nová Ves, ktorá je neslávne známa aj tým, že práve tu sa v roku 2010 odohral tzv. devínsky masaker, pri ktorom bolo usmrtených osem osôb. Občania v tejto lokalite zaregistrovali uniformovaných mužov, ktorí prečesávali okolie a neskôr sa objavili informácie o dobitej starenke a mŕtvom mužovi vo výťahu...

Zatiaľ sa ešte nevie, či tieto dve obete - mŕtvy muž vo výťahu a napadnutá starenka spolu nejako súvisia. Informácia, že sa v Devínskej Novej Vsi niečo deje sa objavila na sociálnej sieti okolo 11-tej hodiny v príspevku s textom: "Čo sa deje? Na Horova tlupa vojakov - nejaké cvičenie, hľadanie niekoho..." Do diskusie sa následne zapojilo niekoľko ďalších občanov tejto mestskej časti, ktorí niekoľkých vojakov videli aj v okolí Sandbergu.

Skontaktovali sme sa so starostom mestskej časti Dáriusom Krajčírom, ktorý nám potvrdil, že v Devínskej Novej Vsi dnes skutočne došlo k jednej mimoriadnej udalosti i nasadeniu záchranných zložiek. Výjazd do predmetnej lokality nám potvrdil aj operačný dôstojník krajského riaditeľstva hasičov , ale nevedel nám špecifikovať, o aký zásah išlo.

Hovorkyňa operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová pre Bratislavské noviny uviedla: "Môžem potvrdiť, že sme vyslali záchranárov k mužovi, ktorý sa podľa výzvy na tiesňovú linku 155 nachádzal vo výťahu a nejavil známky života. Žiaľ, záchranári mu už pomôcť nedokázali a lekár musel konštatovať smrť." 

Zdroj:

​V roku 2010 sa v Devínskej Novej Vsi odohral masaker, pri ktorom zomrelo osem ľudí, vrátane strelca Ľubomíra Harmana (na snímke)...

Na ulici Jána Smreka však svedkovia hlásili aj prítomnosť dobitej starenky, ktorá bola posiata modrinami. Podľa diskutujúcich malo ísť o lúpežné prepadnutie, pričom páchateľov hľadali nielen policajti, ale aj vojaci. Hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková nám sľúbila, že nasadenie vojakov do tejto mimoriadnej akcie preverí, ale napokon sa vyjadrila, že príslušníci ozbrojených síl SR dnes v Devínskej Novej Vsi nezasahovali. Kontaktovali sme aj políciu v Bratislave a jej hovorkyňa Lucia Miháliková potvrdila výjazd policajtov k mŕtvemu mužovi vo výťahu, ktorý však zomrel prirodzene a nebolo nutné žiadne pátranie, ani sa nezačne trestné stíhanie. Informácie o napadnutej starenke preverujeme, nakoľko podľa našich informácií pochádzajú od detí.  "Nemali sme hlásený takýto prípad, a preto ani nehľadáme podozrivé osoby," dodala policajná hovorkyňa.   

(ars)      

Páčil sa vám článok?