Už rastie šieste poschodie: Mestské nájomné byty na Muchovom námestí budú čoskoro realitou

2.4.2024
0

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

Na Muchovom námestí v bratislavskej Petržalke už rastie šieste poschodie bytového domu so 103 mestskými nájomnými bytmi. Bližšie informácie prezradil na sociálnej sieti primátor Bratislavy Matúš Vallo.

"Rozvoj mestského nájomného bývania v Bratislave musí byť jednou z priorít. Preto dostupnosť bývania riešime systematicky: rekonštruujeme rokmi zanedbané mestské byty, zaviedli sme nové pravidlá spolupráce s developermi, ktoré zabezpečia férovú výstavbu v prospech Bratislavčaniek a Bratislavčanov  a aktuálne máme rozpracované projekty na výstavbu ďalších bytových domov s viac ako 400 nájomnými bytmi," uviedol Vallo.

Ako dodal, na Muchovom námestí aktuálne  zhotovujú steny na šiestom poschodí, na prízemí prebieha výstavba priečok a múrov, pracujú na technických rozvodoch a zateplení a osadené sú už aj vzorové okenné výplne.

Bytový dom bude mať osem podlaží s úžitkovou plochou 5 030 m2. Nachádzať sa v ňom bude 52 klasických nájomných bytov a 51 náhradných nájomných bytov pre reštituentov.

Zdroj: ac

​Muchovo námestie - výstavba nájomných bytov.

"V parteri bytovky ožijú prevádzky a naokolo vytvoríme kvalitný verejný park, ktorý bude slúžiť všetkým - na oddych, stretávanie sa a určite aj na rôzne komunitné aktivity," dodal Vallo.

Ukončenie hrubej stavby je naplánované na október 2024 a v marci 2025 je naplánované odovzdanie diela. V druhej etape projektu s druhou bytovkou pribudne ďalších približne 50 nájomných bytov a tiež dvojpodlažné parkovisko pod bytovým domom.Stavba je spolufinancovaná z dotácie ministerstva dopravy a úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania.

(ms)

Páčil sa vám článok?