Bystricu možno otvoria ešte tento rok

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Kaviarerň Bystrica na pylóne Nového mosta, ktorá je dlhodobo zatvorená, bude mať čoskoro nového nájomcu. Bude ním Daniel Čečetka, ktorý podniká v gastronómii pod značkou Storm Gastro.

Táto firma prevádzkuje niekoľko známych reštaurácií, napríklad Paparazzi na Laurinskej či People´s na Gorkého ulici. Pripomeňme, že kaviareň Bystrica patriaca mestu bola v desaťročnom nájme, ktorý sa skončil ešte v októbri 2002. Približne v tom čase sa na magistráte objavil prenajímateľ - podnikateľ Ľubomír Horník, ktorý sa preukázal tzv. štvrtým dodatkom k zmluve, podľa ktorého bol nájom predĺžený až do roku 2004. Mesto tento dodatok neuznávalo a požiadalo ho o ukončenie nájomnej zmluvy a vypratanie priestorov. Spor sa začal riešiť súdnou cestou. Napokon sa však situácia vyriešila.

„Približne od konca augusta minulého roku je vyrovnaný vzťah mesta s pôvodným nájomcom, pánom Horníkom, ktorý mal objekt v nájme asi od roku 1992,“ uviedol hovorca primátora Milan Vajda. „Toto urovnanie sa udialo medzi pánom Horníkom a pánom Danielom Čečetkom. Podľa našich informácií chce Daniel Čečetka objekt zrekonštruovať a prevádzkovať v ňom atraktívne gastronomické zariadenie.“

Mesto verí, že nový nájomca vytvorí z tohto priestoru jednu z najatraktívnejších adries v Bratislave, pretože kaviareň Bystrica má vzhľadom na svoju unikátnu polohu všetky predpoklady stať sa po nevyhnutnej rekonštrukcii jednou z najprestížnejších gastronomických prevádzok v meste. Podľa M. Vajdu je predpoklad, že sa tak stane ešte v priebehu roku 2004.

Páčil sa vám článok?