Zaujímavosti zo zistení Sčítania obyvateľov, domov a bytov. V Bratislave žije najviac vysokoškolsky vzdelaných ľudí

1.2.2023

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

V hlavnom meste SR Bratislave žije v súčasnosti vyše 15 000 cudzincov. Vyplýva to zo zistení Sčítania obyvateľov, domov a bytov (SODB) 2021, ktorého rozšírené údaje ponúka Štatistický úrad (ŠÚ) SR v podobe nového adresára Moja obec na stránke cenzu.

Hovorkyňa SODB Jasmína Stauder poukazuje na niekoľko bratislavských špecifík, ktoré vykazujú rozšírené údaje o hlavnom meste. "V Bratislave žije najviac obyvateľov v SR s vysokoškolským vzdelaním - 174.091, takisto z celoslovenského hľadiska je tu najviac obyvateľov bez príslušnosti k cirkvi, 206.945 rezidentov sa nehlási k žiadnemu vierovyznaniu," spresnila.

Z ďalších údajov o Bratislavčanoch poukazuje na výrazný počet slobodných, v manželskom zväzku nie je 210.036 obyvateľov. Na jeden štvorcový kilometer žije v Bratislave 1293 osôb. Priemerná plocha bytov, v ktorých obyvatelia hlavného mesta žijú, je zhruba 74 štvorcových metrov.

V hlavnom meste sa v ostatnom cenze sčítalo 475.503 obyvateľov. Najnovší adresár Moja obec na stránke sčítania sprístupňuje rozšírené údaje o každej obci, v prípade Bratislavy i Košíc i údaje za jednotlivé mestské časti.

​(tasr)

Páčil sa vám článok?