VIDEO Doprava: Situácia sa napoludnie pre sneženie začala výrazne zhoršovať

9.12.2021
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Kým dopoludnia zvládala bratislavská doprava sneženie celkom dobre, intenzívne zrážky začali napoludnie situáciu zhoršovať. Výpadky hlási aj Dopravný podnik.

Podľa webu Dopravného podniku Bratislava od 12.11 h nepremáva linka 151, rovnako od 11.43 h nejdú ani spoje linky 139. Linka 47 premáva obojsmerne odklonenou trasou a linka 44 na skrátenej trase. "Podľa vývoja počasia môže dôjsť k meškaniam spojov oproti platným cestovným poriadkom," dopĺňa dispečing DPB.

Na Kramároch sme už videli niektoré autobusy stáť.

V rámci prímestskej autobusovej dopravy eviduje Bratislavská integrovaná doprava (BID) naďalej mierne meškanie liniek, výraznejšie obmedzenia však nehlási.

Takto to vyzeralo na Kramároch:

Pre dlhotrvajúce husté sneženie je kalamitný stav v celej Bratislave. Vyhlásil to starosta Ružinova Martin Chren s tým, že neustále sneženie už nedovoľuje udržiavať všetky cesty a chodníky zjazdné a schodné.

"Sneží tak husto, že keď niekde odhrabeme a posypeme, trvá len asi pol hodinu, kým je zasnežené rovnako," poznamenal.

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území Slovenska sú zjazdné. Povrch vozoviek je suchý až mokrý, okrem úsekov v okolí Bratislavy, kde je na vozovkách kašovitý sneh do jedného centimetra. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

FOTOGALÉRIA (Kramáre, cesty neďaleko Koliby, Jarovce, centrum, Petržalka):

V Bratislave sa očakáva najintenzívnejšie sneženie od roku 2013. Napadnúť môže miestami až do 25 centimetrov snehu. Aj hlavné mesto priznalo, že pri nepretržitom 24-hodinovom nasadení všetkých dostupných kapacít zimnej údržby mesta a mestských častí, bude situácia v Bratislave počas štvrtka komplikovaná. Magistrát žiada obyvateľov, aby odložili nevyhnutné presuny po meste autom.

(tasr, ms)

Páčil sa vám článok?