Betlehemské svetlo žiari už aj v podbrání Primaciálneho paláca

19.12.2019
0

Zdroj: FB Bratislava - hlavné mesto SR

Páčil sa vám článok?

Betlehemské svetlo žiari od štvrtkového podvečera aj v podbrání Primaciálneho paláca v Bratislave. Symbol pokoja, mieru a lásky prevzala od slovenských skautov prvá námestníčka primátora Tatiana Kratochvílová. Návštevníci si môžu prísť odpáliť plamienok každý deň od 8.00 do 22.00 h, a to až do 27. decembra.

"Posolstvo Betlehemského svetla vychádza z univerzálnych ľudských hodnôt a nesie posolstvo pokoja, nádeje, lásky a porozumenia medzi ľuďmi na celom svete. Spája každoročne všetkých ľudí dobrej vôle a je neodmysliteľnou súčasťou pokoja vianočných sviatkov," približuje hlavné mesto.

Betlehemské svetlo sa odpaľuje z plamienka horiaceho v Bazilike Narodenia Pána v Betleheme, odkiaľ osobným odovzdávaním zo sviečky na sviečku putuje medzi miliónmi ľudí. Napĺňa tak svoje poslanie byť symbolom jednoty, nádeje, lásky a radostnej predzvesti Vianoc.

Betlehemské svetlo, ktoré má na Slovensku už 30-ročnú tradíciu, doručia slovenskí skauti každoročne do viac ako 300 miest a obcí a dostane sa napríklad aj na Lomnický štít. Na Slovensku ho v pondelok (16. 12.) prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Svetlo pokoja z Betlehema sa prvýkrát dostalo do Európy v roku 1986. Skauti sa do šírenia Betlehemského svetla zapojili prvýkrát v roku 1989. Do roznášania svetla sa zapája vyše milióna ľudí v 30 európskych krajinách. V podbrání Primaciálneho paláca žiari už po siedmykrát.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?