FOTO: Bratislavské sochy majú dnes na tvárach rúška. Poznáme dôvod

22.4.2019
0
Socha s rúškom upozorňujúca na nevyhnutnosť boja proti klimatickej  kríze

Zdroj: FB Bod obratu

Páčil sa vám článok?

Možno vás dnes na prechádzke Bratislavou prekvapila netradičná "dekorácia" na sochách. Nejde však ani o umelecký projekt, ani prejav vandalizmu, dôvod súvisí s ekológiou.

Dnes, teda 22. apríla si pripomíname Deň Zeme a práve rúškami na tvárach sôch chcú aktivisti upozorniť na klimatickú krízu.

"Práve dnes sa na mnohých sochách v Bratislave objavili rúška, ktoré upozorňujú na klimatickú krízu ako na jeden z najzávažnejších a najkomplexnejších problémov súčasnosti. Mnohí politici a političky či ľudia, ktorí majú moc meniť veci, však klimatickým zmenám a hroziacemu environmentálnemu kolapsu nevenujú dostatočnú pozornosť. Považujeme preto za dôležité robiť všetko preto, aby sa zo záchrany klímy stala prvoradá politická priorita," uvádza facebooková stránka Bod obratu, ktorá združuje ľudí bojujúcich za záchranu klímy.

"Rúška na sochách majú symbolizovať, že ak sa tak nestane, ohrozené budeme všetky a všetci, ľudský i mimoľudský svet. Už dnes je ohrozená celá planéta. Nachádzame sa uprostred šiesteho masového vymierania a každý deň dochádza k úhynu ďalších druhov i celých ekosystémov. Na celom svete, od New Yorku, cez Berlín, Nairobi až po Sydney sa však organizujú ľudia, ktorým nie je budúcnosť ľahostajná," uvádzajú ešte aktivisti.

FOTOGALÉRIA:

(ms)

Páčil sa vám článok?