Pohodlná spodná bielizeň pre pánov

26.3.2019

Zdroj: sc/Shutterstock

Páčil sa vám článok?

(pr) Hoci by sa na prvý pohľad zdalo, že spodná bielizeň nie je až takým dôležitým kúskom oblečenia, opak je však pravdou.

Bežne neviditeľná, a predsa veľmi dôležitá

Fakt, že za bežných okolností nie je viditeľná, neuberá nič na jej dôležitosti a kvalite. Rovnako ako spodná bielizeň pre dámy, aj pánska spodná bielizeň spĺňa hneď niekoľko užitočných funkcií. Okrem toho, že intímne miesta chráni pred chladom a možnými infekciami, dokáže spríjemniť chvíle za dverami spálne a zdvihnúť sebavedomie.

Voľakedy však potrebné pohodlie veľmi neprinášala a všetko bolo celkom inak. Bielizeň ako taká totiž prešla zaujímavým vývojom a prispôsobovala sa všakovakým módnym trendom. Zaujímavosťou je, že páni si oveľa viac potrpia na spodnú bielizeň ako ženy, hoci by sa zdalo, že je to naopak.

Páni ju nosili skôr ako dámy

História je dôkazom toho, že muži začali spodnú bielizeň používať oveľa skôr než ženy. Len zopár faktov z histórie: už  Kelti a Germáni nosili akýsi druh spodkov rôznych šírok a dĺžok a mali tvar vrchných nohavíc. V 13. storočí si rytieri pod vrchné oblečenie obliekali biele plátenné nohavice po kolená, prípadne spojené s pančuchami tvorili pančuchové nohavice. Až tu sa skutočne začala história pánskej spodnej bielizne a táto časť odevu začala odrážať aj spoločenské postavenie jej majiteľa. Kto by to povedal, že ľudia v minulosti si tak veľmi potrpeli na spodný odev? Ale dejiny sú toho dôkazom.

Odvtedy prešla pánske spodné prádlo pomerne dlhú cestu a v dnešnom ponímaní sa spodný odev vyvinul do zmyselného oblečenia rovnako u žien ako u mužov.

Nesmrteľná klasika

Pod pojmom pánska spodná bielizeň si určite všetci predstavíme pánske slipy, trenírky, boxerky alebo tangá. Ale rozšírme trošku obzory a zaraďme do tohto oblečenia aj pánske ponožky. Sú v podstate tiež súčasťou spodnej bielizne a plnia svoju funkciu v každodennom živote muža.

Pri výbere spodnej bielizne je veľmi dôležitá jej veľkosť, strih, materiál a samozrejme náš osobný štýl. Či už sa cítite pohodlne v slipoch, trenkách alebo boxerkách, základné kritérium je kvalita a pohodlnosť.

Nesmrteľnou klasikou sú rozhodne pánske boxerky calvin klein, ktoré by nemali chýbať v šatníku žiadneho moderného muža. Ich farebná rozmanitosť a typ Vám pravdepodobne dajú trochu zabrať, kým si vyberiete tie pravé pre seba, ale v konečnom dôsledku za to stojí akýkoľvek kúsok dnes už legendárnej značky. Pánska spodná bielizeň- to je spojenie kvality, pohodlia a sexepílu.

 

 

Páčil sa vám článok?