Boj za lepšie Slovensko: Na Námestí SNP si dnes pripomenieme rok od vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej

21.2.2019
0
Za slušné Slovensko

Zdroj: TASR – Martin Baumann

Páčil sa vám článok?

Slovensko si pripomína rok od vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Pri tejto príležitosti iniciatíva Za slušné Slovensko vo štvrtok organizuje zhromaždenia v 36 slovenských mestách, rovnako aj na 22 miestach v zahraničí. Jedno z hlavných podujatí sa bude konať v Bratislave od 17.00 h na Námestí SNP.

Celé zhromaždenie v Bratislave bude na Námestí Slovenského národného povstania (SNP), preto bude v týchto miestach dočasná výluka mestskej hromadnej dopravy. Na zhromaždení v Bratislave vystúpia zástupcovia občianskych iniciatív, herci, hudobníci aj Jánov otec Jozef Kuciak.

"Pred rokom brutálne zavraždili Jána a Martinu. Nesmieme dovoliť, aby ich smrť bola zbytočná, nesmieme prestať. Práve naopak, ukázali sme, že ak sa spojíme a vydržíme, tak dokážeme spoločne veľké veci. Nesmieme sa vzdať, musíme vydržať. Námestia, na ktorých sme stáli dokázali pohnúť Slovensko o krok dopredu. Spoločne budeme pokračovať, aby sme mohli žiť v slušnej a spravodlivej krajine. Už tento štvrtok sa opäť vidíme na námestiach," informovala včera iniciatíva Za slušné Slovensko na sociálnej sieti.

"Naše požiadavky trvajú už rok. Stále voláme po vyšetrení vraždy Jána a Martiny a rovnako po dôveryhodnej vláde," uviedli predstavitelia iniciatívy Karolína Farská a Juraj Šeliga. "Chceme poznať mená tých, ktorí si objednali túto vraždu, rovnako budeme pozorne sledovať spôsob vyšetrovania a vytvárať verejný tlak proti politickým zásahom," doplnili.

Takto včera večer vysvietili Primaciálny palác:

Zdroj: FB Bratislava - hlavné mesto SR

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Dvojicu mladých ľudí zavraždili 21. februára 2018 v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 milimetrov. Za jeho vraždu zaplatil objednávateľ minimálne 70.000 eur. Obvinené sú zatiaľ štyri osoby – Alena Zs., ktorá mala za objednávku Kuciakovej vraždy zaplatiť, Tomáš Sz., ktorý mal strieľať, Miroslav M., ktorý ho mal na miesto činu doviezť a Zoltán A. ako sprostredkovateľ. Všetci sú vo väzbe.

Zdroj: TASR

(tasr, ms)

Páčil sa vám článok?