Bratislava a ďalšie dve slovenské mestá sa zapoja do medzinárodného projektu darovania kníh

13.2.2019
Vedeli ste, že v starom meste sa každý novorodenec stáva automaticky členom knižnice? - kniznica
Páčil sa vám článok?

Knižnice v Košiciach, Trebišove a Bratislave sa pripoja svojimi aktivitami k Medzinárodnému dňu darovania kníh, ktorý pripadá na 14. februára.

Knižnica pre mládež Košice na svojej webovej stránke oznámila, že vyhlasuje zbierku detskej literatúry. Jej cieľom je pripomenúť si Medzinárodný deň darovania kníh a zároveň potešiť deti, ktoré to potrebujú. Zemplínska knižnica v Trebišove avizuje, že na 14. februára má v ponuke pre zaľúbené páry darček. Aj Staromestská knižnica v Bratislave sa svojimi aktivitami pridáva k tým kultúrnym inštitúciám a ľuďom, ktorých spája ochota darovať deťom knihu a prebudiť v nich lásku k čítaniu.

Medzinárodný deň darovania kníh sa zaviedol v roku 2012, pripomína sa od nasledujúceho roku a už sa rozšíril z USA do vyše 40 krajín sveta. Zmyslom tohto dňa je darovať knihu a urobiť tým radosť inému dieťaťu. Popri novej knihe možno napríklad navštíviť knižnicu a ponúknuť detskú literatúru, prípadne nemocnice či zariadenia pre osirelé deti.

Za Medzinárodným dňom darovania kníh stojí matka, zakladateľka webovej stránky Delightful Children' s Books Amy Broadmooreová z USA. Jeden z jej troch synov sa jej raz opýtal, prečo nie je v kalendári aspoň jeden deň v roku venovaný darovaniu kníh. Broadmooreová sa myšlienky chytila.
(TASR)

Páčil sa vám článok?