FOTO a VIDEO: Vyskúšali sme. Oplatí sa navštíviť ZOO vo februári?

3.2.2019
0
Zoologická záhrada vo februári 2019

Zdroj: lb

Páčil sa vám článok?

Možno sa vám zdá, že návšteva zoologickej záhrady počas zimy nie je najlepší nápad. My sme to v nedeľu, teda počas februárového oteplenia vyskúšali. Pozrite si, čo uvidíte, ak sa vyberiete do bratislavskej ZOO.

Ak sa vyberiete do ZOO počas februára, musíte ešte rátať so skrátenými otváracími hodinami, posledný vstup je o 15.00 h a areál je otvorený do 16.00 h, pričom sa otvára o desiatej ráno. Pri našej návšteve sme vo výbehoch videli mnoho zvierat, návštevníci sa mohli napríklad pozrieť, ako šantí mláďa vzácneho leoparda cejlónskeho, ktoré prišlo na svet v bratislavskej ZOO 13. júla minulého roku:

Taktiež môžete vidieť i levy, tigra či surikaty, naopak pred zrakmi návštevníkov ostáva skrytý hrošík liberijský, po ktorom uvidíte vo výbehu iba vypustený bazén. Mínusom určite je i to, že sme nenatrafili na žiadny otvorený bufet. Takže pre rodiny s deťmi určite odporúčame zobrať so sebou i niečo na prejedenie a nápoj.

Ak vaše deti milujú návštevu Dinoparku, tak sa na veľký zážitok až do konca marca netešte. Pohyblivé modely sú vypnuté a prikryté, taktiež nie je v prevádzke ani 3D kino. Dinopark skrátka pred zimou uzavrel svoju sezónu.

FOTOGALÉRIA:

​Ako sme sa presvedčili, v ZOO zimným spánkom nezaspal ani medveď hnedý a počas našej návštevy si práve dával nedeľný obed, konkrétne kura:

Pred zrakmi verejnosti sa neukrývali ani žirafy, ktoré inak žijú v horúcej Afrike:

(lb, ms)

Páčil sa vám článok?