V januárovej vedeckej kaviarni bude témou Jurský park

26.1.2019

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Posledný januárový štvrtok sa uskutoční ďalšia vedecká kaviareň, v ktorej budú jej návštevníci diskutovať o jurskom období vývoja našej Zeme, v ktorom ovládli takmer celú našu planétu najväčšie a najznámejšie tvory, aké kedy žili – dinosaury.

„Budeme hovoriť o vrcholoch a krízach života dinosaurov, ale aj o tom, prečo napriek mnohým novým faktom a poznatkom o tejto dobe, vieme stále málo o ich vtedajšom svete,“ uvádza sa v pozvánke na podujatie, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 31. 1. 2019 o 17.00 hod. a jeho hosťom bude významný slovenský vedec, geológ a paleontológ, doc. RNDr. Jozef Michalík, DrSc. z Ústavu vied o Zemi SAV v Bratislave. Je jedným z prvých slovenských vedcov, ktorí objavili odtlačky stôp dinosaurov v našich Vysokých Tatrách.

Predmetom jeho vedeckého záujmu je v súčasnosti výskum triasovo-jurského masového vymierania pred vyše 200 miliónmi rokov i zmeny prostredia na hranici jurského a kriedového obdobia pred 145 miliónmi rokov. Podujatie sa koná v Centre vedecko-technických informácií SR, Lamačská cesta 8/A, konferenčná miestnosť na 2. poschodí.

Viac informácií sa dozviete na: http://ncpvat.cvtisr.sk/sk/veda-v-centre.html?page_id=510
Vstup na podujatie je pre verejnosť voľný.

(ars)

Páčil sa vám článok?