VIDEO A FOTO: Toto autíčko je naozaj mini. Župa má prvý elektromobil

19.12.2018
0

Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj

Páčil sa vám článok?

Bratislavský samosprávny kraj obstaral malý mestský elekromobil Smart Fortwo Kupé. Zajazdil si na ňom aj župan Juraj Droba.

Nové elektroauto stálo 27 853 eur, z toho 26 460 eur predstavuje dotácia a spolufinancovanie BSK je 5 percent, čiže 1 392 eur.

„Dvojmiestny mestský elektromobil bude slúžiť na podporu ekologickej dopravy BSK. Budú sa ním navštevovať jednotlivé župou už realizované projekty alebo zariadenia a objekty, ktoré má župa vo svojej správe. Sľúbili sme, že župa bude zelenšia a už na jar sme z vozového parku vyradili 10 áut, z ktorých 7 dostali župné domovy sociálnych služieb. V tomto trende budeme pokračovať. Je to signál aj pre ľudí, že v meste sa dá jazdiť úspornejšie a na menších autách,“ vyjadril sa predseda BSK Juraj Droba.

Bratislavský samosprávny kraj sa stal úspešným žiadateľom o dotáciu v rámci Environmentálneho fondu ministerstva životného prostredia, kde ešte v máji tohto roku reagoval na Výzvu na predloženie žiadosti o poskytnutí dotácie.

Ak sa elektomobil osvedčí, bude župa uvažovať o obstaraní ďalších takýchto áut v rámci dotácií z Environmentálneho fondu, nakoľko sa do nich dá zapojiť viackrát.

(ts, ms, bal )

Páčil sa vám článok?