VIDEO: Do ľadovej vody Dunaja spadla žena, prúd ju unášal stovky metrov

17.12.2018

Zdroj: TV JOJ

Páčil sa vám článok?

V sobotu večer sa v Dunaji odohrávala poriadna dráma. Okoloidúci videli na hladine ľadovej rieky plávať telo, ktoré unášal prúd. Ukázalo sa, že z Mostu SNP spadla do vody 42-ročná žena, ktorú sa pokúšali zachytiť a vytiahnuť na breh privolaní policajti a hasiči. Do záchrannej akcie boli nasadené množstvo jednotiek so všetkými dostupnými technickými prostriedkami, vrátane člnov.

O prípade informovala vo svojej spravodajskej relácii aj televízia JOJ a v reportáži môžete vidieť aj telo ženy, ktoré leží na hladine rieky a bezmocne ju unáša prúd:   

Žena do Dunaja spadla z Mosta SNP a rieka ju odniesla popod Starý most aj Most Apollo a kúsok za nákupným centrom Eurovea sa jej podarilo zachytiť o jeden z remorkérov. Tu ju za ruku už držali policajti, ktorí zabránili, aby ju prúd zobral ďalej smerom k Prístavnému mostu. Problémom bolo aj to, že vonku boli mínusové teploty a voda v rieke naozaj extrémne studená, takže aj keď sa ženu napokon z Dunaja podarilo dostať na breh a naložiť do privolanej sanitky, tak bola poriadne podchladená. 

 "V súčinnosti s policajným člnom a našimi dvomi člnmi sa ženu podarilo vytiahnuť, vlastne dostať ju na breh, kde sme ju naložili na nosidla a vzhľadom na členitosť terénu museli sme vykonať transport nejakých 500 metrov smerom hore k Mostu Apollo, kde vlastne sme ju odovzdali RZP," povedal veliteľ zásahu Branislav Petrovič.

Zdroj: TV JOJ

 "V sobotu vo večerných hodinách bola v Univerzitnej nemocnici Bratislava prijatá pacientka, ktorá bola podchladená. Pacientka bola ošetrená, v súčastnosti je mimo ohrozenia života, zostáva však aj naďalej hospitalizovaná," povedala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Eva Kliská. Či žena skočila z mosta sama alebo sa šmykla, sa zatiaľ nevie. Isté je, že mala obrovské šťastie a vďaka rýchlemu zásahu záchranných zložiek, prežila.

(ars, video: TV JOJ)

 

Páčil sa vám článok?