FOTO: Dvojica policajtov pomohla nájsť v Modre stratený mobil rodine z Bratislavy

17.12.2018

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Začiatkom decembra stratila Bratislavčanka Zuzana mobilný telefón. Najskôr sa ho pokúšali vypátrať sami, potom to skúšali aj cez mobilného operátora, hľadali ho fyzicky aj viacerí jej príbuzní v Modre, kde ho mala naposledy, ale napokon jej pomohli až policajti, vďaka ktorým to skončilo happyendom.

Na policajnom facebooku dnes zverejnili nasledujúci príspevok: "Pozdravujem. Chcem vyjadriť poďakovanie pre dennú službu dvojice mladých policajtov z Modry, ktorí slúžili 2.12.2018 na prvú adventnú nedeľu. Nečakane a neplánovane zároveň som spolu s mamou a neterkou musela vyraziť z Bratislavy do Modry, pretože sme dostali echo, že sestra je na oddelení v Modre, kde nahlásila stratu svojho mobilu. Nevedeli sme sa s ňou telefonicky spojiť po stužkovej jej syna, môjho synovca a teda už sme vedeli, že prečo. Cestou sme hútali, ako vypátrať jej stratený mobil, volali sme naň, zvonil, čiže ho "stačilo" len nájsť, zistiť jeho polohu. Mala som prihlasovacie údaje do google konta sestry, keďže som jej ho zakladala, Zuzka našťastie mala takmer vždy zapnuté dáta na mobile, avšak pri pokuse o prihlásenie z iného mobilu a to neterkinho, vyžadoval mobil identifikáciu. Tak sme volali do Orange, tam nám povedali, že oni nevedia zistiť polohu, ale cez PC by to šlo, ak máme prihlasovacie údaje do google konta. Tak sme volali ešte cestou do Modry bratovi do BA, nech sa cez notebook skúsi prihlásiť do sestrinho konta a zistiť polohu jej mobilu. Podarilo sa! Ale nebolo to také jednoduché ho skutočne reálne na ulici nájsť. Hľadala som ja, neter, mama, sestra a dvaja naozaj úžasní mladí poliši, ktorí sa do hľadania pustili skutočne profesionálne a zanietene. Oslovovali aj na ulici ľudí, pozerali pod autá, zašli sa spýtať do podniku, čo bol približne v mieste polohy hľadaného mobilu. Nakoniec ho jeden z policajtov aj skutočne našiel! Chcem sa aj za sestru veľmi pekne poďakovať a zaželať dennej službe z 2.12.2018 všetko najlepšie a krásne prežitie blížiacich sa sviatkov a chalani, len tak ďalej. Robíte dobré meno Polícii SR!" napísala Ejmi. 

Zdroj: FB Polície Slovenskej Republiky

Aj keď z príspevku nie je jasné, kde konkrétne stratený mobil jeden z policajtov našiel, tak určite je chvályhodné, že členovia hliadky boli ochotní aj takto v praxi naplniť policajné heslo: "Pomáhať a chrániť!" 

(ars, foto: FB Polície)

Páčil sa vám článok?