MINÚTA PO MINÚTE: Takto sa čakalo na výsledky volieb

10.11.2018

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Redakcia Bratislavských novín vám online sprostredkúva aktuálne dianie a čakanie na výsledky komunálnych volieb 2018 v Bratislave. Naši redaktori sa nachádzajú priamo vo volebných centrálach najsilnejších kandidátov. Všetko nové a mnoho zaujímavostí sa dozviete medzi prvými.

Ďakujeme, že ste spolu s nami sledovali čakanie na výsledky komunálnych volieb v centrálach najväčších favoritov na post primátora hlavného mesta SR. 

03:42 Po zrátaní vyše 59 percent hlasov má Matúš Vallo cez 36 percent, druhý Václav Mika 23 a Ivo Nesrovnal necelých 19. Je rozhodnuté  

02:42 Nový primátor Bratislavy Matúš Vallo verí, že výsledok zmeny v Bratislave bude začiatkom širšej zmeny na celom Slovensku. Uviedol, že viedli kampaň slušnú, transparentnú a kreatívnu. Rovnako sľubuje, že rovnako transparentne chcú viesť aj hlavné mesto. 

02:30 Václav Mika priznal porážku a zároveň zablahoželal novozvolenému primátorovi Bratislavy Matúšovi Vallovi. 

02:24 Zatiaľ panuje najväčšia radosť v Novej Cvernovke, kde má svoju volebnú centrálu Matúš Vallo. Ten podľa predbežných výsledkov vedie s 35 percentami hlasov. Druhý Vašo Mika má 24 percent a tretí Ivo Nesrovnal 19 percent. Zrátaných bolo zatiaľ takmer 29 percent hlasovacích lístkov. Z ostatných centrál sa ľudia postupne vytrácajú.

01:50 Ivo Nesrovnal sa s nami ešte na chodbe hotela Devín porozprával. Predpokladá, že na výsledkoch sa už asi veľa nezmení, ale keď sa prejde po Bratislave, je spokojný s prácou, ktorú vykonal. Do budúcnosti si zatiaľ žiadne plány nerobil, bude pár týždňov oddychovať.

Zdroj: ms

01:02  Pri ohlásení predbežných výsledkov sa miestnosťou rozliehal potlesk. Vallov náskok sa pomaly zvyšoval. Všetci čakajú len na okamih, keď jeho víťazstvo bude potvrdené.

01:00 V živom vstupe TA3 Ján Mrva zatiaľ nechcel komentovať priebežné výsledky komunálnych volieb. Povedal, že jasnejšie to bude až keď bude zrátaných viac než 50 percent hlasovacích lístkov.

00:38 Televízia TA3 odvysielala prvé predbežné výsledky zrátaných hlasov z Bratislavy, podľa ktorých v súboji o kreslo primátora vedie Matúš Vallo, pred Václavom Mikom a Jánom Mrvom.

00.17 Napätie v centrále Jána Mrvu stúpa, všetci sa zhromažďujú okolo televíznej obrazovky.

Zdroj: NB

​Jána Mrvu prišiel pozrieť poslanec NR SR Ján Budaj.

0:13 U Matúša Valla pribúdajú známe tváre, tentokrát z hereckej brandže. Spolu prišli herci Richard Stanke, Alexander Bárta s partnerkou Henrietou Mickovičovou

Zdroj: NČ

00:12 Ivo Nesrovnal s dcérou Adelkou vo volebnej centrále. Deti si poobede riadne pospali, tak vydržali dlhšie hore. V prípade potreby môžu ísť spať v priestoroch hotela.

Zdroj: MŠ

00:02 V hoteli Devín, centrále Iva Nesrovnala, pokračuje pokojné čakanie na prvé výsledky, hostia trávia čas v rozhovoroch

23:55 Do centrály Matúša Valla dorazila aj jeho podporovateľka - herečka Zuzana Fialová. Okrem nej je tam aj Miroslav Trnka z Esetu či architekt Juraj Benetin.

Zdroj: NČ

23:45 Do volebného štábu prišla Mikova partnerka Kristína.Zo známych tvári je tam už aj Zuzana Haasová či byvalý šéf NBS Ivan Šramko

Zdroj: LB

23:33 Podporovatelia Vaša Miku sa bavia v uzavretej spoločnosti

Zdroj: LB

​23:19 Stále dobre naladený Ivo Nesrovnal predstúpil pred novinárov a povedal: "Výsledok majú v rukách Bratislavčania,"

23:16 Ján Mrva sedí a s niekým telefonuje - už asi päť minút vkuse...

Zdroj: NB

​Ján Mrva dáva interview počas priameho vstupu televízie TA3.

Zdroj: JG

23:05 Do Novej Cvernovky prišiel Matúša Valla podporiť spevák Ivan Tásler z IMT Smile

Zdroj: NC

22:55 Do centrály Václava Miku dorazil herec a spevák Martin Madej:

Zdroj: LB

22:44 V centrále Jána Mrvu je komorná atmosféra. Zatiaľ prišlo viac novinárov ako hostí.

22:38 Poďakovanie Václava Miku:

​22:30 Ivo Nesrovnal niekam telefonuje - všetci netrpezlivo čakajú na prvé volebné odhady.

Zdroj: MŠ

22:24 Matúš Vallo ďakoval aj svojim svojim darcom. Na kampaň mu prispelo približne 800 ľudí sumami od štyroch eur až po niekoľko tisíc eur. Na záver poďakoval za významnú podporu aj svojej žene Linde.

Zdroj: NČ

22:22 Václav Mika čaká na živý vstup do televízie TA3.

Zdroj: LB

​22.02 Centrála Jána Mrvu je v reštaurácii Moree na Žabotovej ulici. Atmosféra je uvoľnená. Mrva komunikuje s televíziami, dáva rozhovory. Povedal, že ak vyhrá, bude to pre neho a jeho manželku nová etapa, ale keď sa nepodarí, má veľa možností, čo iné pôjde robiť. V rozhovore uviedol, že má pocit, že súboj sa odohráva hlavne medzi ním a Valom.

Zdroj: NB
Zdroj: NB

21:54 volebná centrála Vaša Miku... Kandidát na primátora práve prišiel.

Zdroj: LB

​21:50 Centrála Václava Miku: Ochrankári strážia vstup, kde sa schádzaju pozvaní hostia...

Zdroj: LB

21:50 U Matúša Valla je plno. V centrále sa nachádza viacero politikov zo strán Spolu a Progresívne Slovensko, vrátane Martina Poliačika

21:48 Partnerka Iva Nesrovnala s dcérou Adelkou na chodbe hotela Devín

Zdroj: MŠ

21:47 Volebná centrála Václava Miku: novinárov pustili do reštaurácie, aby mohli vidieť prichádzajúcich hostí:

Zdroj: LB

21:41 Novinári boli prizvaní do Ateliéru Svetlík, kde sa v dobrej a príjemnej atmosfére nachádzajú ostatní hostia a podporovatelia Matúša Valla.

​21:39 Medzi prítomnými sa vo Vallovej centrále okrem jeho manželky Lindy, ktorá pôsobila pokojne a uvoľnene, nachádzajú aj jeho kamaráti z kapely Bad Karma Boy

Zdroj: NČ

21:38 Vallo sa prihovára zástupcom médií:

21:33 Dobre naladený Ivo Nesrovnal sa stále pohybuje v sále hotela Devín medzi prítomnými hosťami a novinármi. V centrále sa nachádza aj primátorova manželka i obe jeho deti...

21:30 Medzi prítomnými v Novej Cvernovke sa objavil už aj Matúš Vallo, ktorý predstúpil pred novinárov a vyjadril sa, že s pokorou čaká na volebné výsledky.

Zdroj: NČ
​21:16  Volebná noc najmladšieho z favoritov na primátora Matúša Valla sa koná v budove Novej Cvernovky na Račianskej. Budova je symbolom občianskych aktivít, kultúrny priestor a nachádzajú sa tu ateliéry pre kreatívcov. Novinári začali prichádzať už okolo deviatej večer. 

Zdroj: NČ

Zdroj: NČ

21:25 Volebná centrála Iva Nesrovnala sa pomaly zapĺňa...

Zdroj: MŠ

21:12 Novinári vo volebnej centrále Václava Miku pracujú...

Zdroj: LB

21:07 Aucafé - občerstvenie pre novinárov...

Zdroj: LB

21:02 do Aucafé práve prišiel Ľubo Roman

21:00 novinári sú oddelení od hostí a podporovateľov Václava Miku

Zdroj: LB

20:58 výhľad z volebnej centráli Václava Miku z Aucafé na volebnú centrálu Iva Nesrovnala

Zdroj: LB

20:48 Aucafe - volebná centrála Václava Miku

Zdroj: LB

​Tu bude čakať Václav Mika na výsledky komunálnych volieb v Bratislave:

Zdroj: LB

​Svoj pracovný priestor počas volebnej noci majú vyčlenený aj novinári:

Zdroj: LB

20:35 Vo volebnej centrále Iva Nesrovnala v hoteli Devín vládne pokojná atmosféra, úradujúci primátor je však už prítomný.

Zdroj: MŠ

Primátor Nesrovnal si za svoju volebnú centrálu zvolil hotel Devín:

Zdroj: MŠ

Fotografie, ako volil Václav Mika, si môžete pozrieť TU, ako volil Ján Mrva, si môžete pozrieť TU, ako volil Ivo Nesrovnal, si môžete pozrieť TU a ako volil Matúš Vallo, uvidíte TU.

Nových starostov, primátorov a komunálnych poslancov si volia obyvatelia v takmer 3000 slovenských miest a obcí vrátane Bratislavy a jej 17 mestských častí. Volebné miestnosti sa zatvárajú 22. h. 

V hlavnom meste je v 17 mestských častiach 53 volebných obvodov a 401 volebných okrskov.

(brn)

Páčil sa vám článok?