VIDEO Konflikt tesne pred moratóriom: Mika sa obul do protikandidátov

7.11.2018
0
Diskusia kandidátov na primátora

Zdroj: TA3.com

Páčil sa vám článok?

Nezávislý kandidát na primátora Bratislavy Václav Mika vyzval sympatizantov a voličov svojho súpera – Jána Mrvu, aby v sobotných (10.11.) komunálnych voľbách podporili jeho a nie Mrvu. Mika to oznámil na stredajšom mimoriadnom brífingu a zaútočil aj na Matúša Valla a Iva Nesrovnala. Reakcie na seba nenechali dlho čakať.

Mika vo svojom dvojminútovom vyhlásení pár hodín pred začiatkom moratória uviedol, že spomedzi ostatných kandidátov na primátora Bratislavy mal s Mrvom v rámci predvolebných diskusií najmenej konfrontácií. "Dokonca sme si v mnohých veciach rozumeli, ale jeho šance sú minimálne. Spolupráca je to hlavné, čo Bratislava potrebuje. Preto vyzývam voličov Jána Mrvu, aby ma podporili v základnej misii, a to získať pre všetkých veľký priestor na spoluprácu," vyhlásil Mika. 

Tvrdil, že svoj krok nevníma ako predvolebný ťah, ale ako boj o dôveru. "Prirodzene vychádzam z toho, aké máme šance. Sme pár hodín pred moratóriom a je logické, že nechceme aby prepadli hlasy," podotkol. Zároveň podotkol, že terajší primátor Ivo Nesrovnal je podporovaný Smerom a ďalšieho súpera Matúša Valla označil za kandidáta Penty. Vzápätí sa opravil, že Vallo je architektom Penty.

V krátkom čase na Mikove vyhlásenia reagoval kandidát opozície (OĽaNO, SaS, Sme rodina, KDH, OKS, Nova, Zmena zdola) Ján Mrva. "Považujem za absolútne neprijateľné používať takéto neférové praktiky na klamanie voličov, s cieľom získať osobný prospech. Takéto praktiky odmietam, pretože človek, ktorý nekoná čestne a charakterne v predvolebnom boji, nebude čestne a charaktere spravovať ani mesto," vyhlásil Mrva. Mika sa podľa jeho slov na poslednú chvíľu vyfarbil. Kandidát opozície na bratislavského primátora sa pýta, ktorým finančným skupinám tak veľmi záleží na tom, aby sa Mika stal primátorom, že sú ochotní zorganizovať špinavú kampaň.

Samozrejme, zareagoval aj súčasný primátor Ivo Nesrovnal. Po tom čo Václavovi Mikovi nevyšiel zákulisný obchod s centrálami politických strán, tak svoju frustráciu premenil na záverečné okydávanie konkurentov a falošné výzvy. Je vtipné, že moralizovať ide ten, ktorého rodinné album zdobia fotky s podivnými kamarátmi z Donoval. Verím, že v Bratislave sme ďalej a Bratislavčania vo voľbách odmietnu takéto lacné a trápne ataky človeka, ktorý objavil Bratislavu pred 5 mesiacmi," vyhlásil Nesrovnal.

Matúš Vallo na Mikove slová nereagoval.

(ms, tasr, Fotografia je z poslednej predvolebnej diskusie kandidátov na TA3 tesne pred moratóriom)

Páčil sa vám článok?