VIDEO: Mestská polícia dostala ďalšie nové vozidlá s hybridným pohonom

29.10.2018
0

Zdroj: bal

Páčil sa vám článok?

Dnes ráno primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal slávnostne odovzdal štyri nové vozidlá s hybridným pohonom náčelníkovi Mestskej polície Bratislavy Ivanovi Lechnerovi. Autá Toyota Auris Hybrid majú vyšší výkon a nižšiu spotrebu. Mestskí policajti majú teda k dispozícii už celkovo 51 vozidiel tohto typu.

„Už v roku 2016 sme začali s obnovou vozidlového parku mestskej polície, kedy sme nakúpili päť nových áut Škoda Octavia. Následne o rok neskôr sme zakúpili štyri nové vozidlá tiež značky Škoda Octavia s kombinovanou pohonnou jednotkou na benzín a plyn. Aktuálne im odovzdávame ďalšie štyri vozidlá značky Toyota Auris Hybrid, ktoré, pevne verím, budú dobre slúžiť pri výkone ich služby,“ povedal Nesrovnal. „Našou snahou je vytvoriť dobré podmienky našim mestským policajtom, aby mohli svoju prácu odvádzať plnohodnotne,“ dodal primátor.

​<>

Mestská polícia Bratislava má s dnešnými novonadobudnutými autami k dispozícii 51 vozidiel, z toho súčasné vozidlá pozostávajú zo spaľovacieho motora spojeného s elektromotorom, ktorý podporuje prácu trakčnej pohonnej jednotky a tým zaisťuje vyšší výkon vozidla a nižšiu spotrebu vozidla. Spotreba týchto nových vozidiel sa v mestskej prevádzke pohybuje na úrovni 3,5 až 3,9 l/100 km. Cena plne vybaveného vozidla vrátane DPH je 24 622 eur.

„Chcem sa primátorovi Bratislavy poďakovať, že vďaka nemu sa intenzívne rozmohla obnova vozidlového parku, čo nám výrazne zefektívňuje prácu. Od roku 2009 totiž nebol navyšovaný počet vozidiel. Preto veľmi pozitívne vnímam a oceňujem prístup vedenia mesta,“ povedal náčelník Mestskej polície Ivan Lechner.
„Okrem toho sme za posledné obdobie nakúpili policajtom nové uniformy, elektronické kolobežky, policajti testovali aj elektroautá a aktuálne testujú ako prví na Slovensku 6 špeciálnych smart kamier na uniformách a 2 smart okuliare s kamerami,“ dodal primátor.
Prostredníctvom nového organizačného poriadku bol zároveň navýšený počet policajtov, ktorých je aktuálne už 250. Všetky tieto opatrenia robí hlavné mesto v spolupráci s mestskou políciou na zlepšenie podmienok práce mestských policajtov s cieľom lepšie a účinnejšie zabezpečovať bezpečnosť a poriadok v Bratislave.

Zdroj: bal
Zdroj: bal

(bal)

Páčil sa vám článok?