Pezinok má novú atrakciu. Nad mestom si môžete odpočinúť na obrej vyhliadkovej lavičke

24.5.2024
0

Zdroj: MÚ Pezinok

Páčil sa vám článok?

Šesť metrov široká a viac ako tri metre vysoká. Taká je nová lavička, ktorá v posledných týždňoch vyrástla nad Pezinkom, konkrétne nad Mandľovým sadom v lokalite Škridláky.

Ako nás informovala Jana Hrdličková z referátu komunikácie miestneho úradu, nadrozmernú vyhliadkovú lavičku symbolicky uviedol prestrihnutím pásky do prevádzky primátor Pezinka Roman Mács spolu s ďalšími zástupcami vedenia mesta.

Ide o najväčšiu lavičku nielen v Pezinku, ale aj na celom západnom Slovensku. 

„Mesto Pezinok získava vďaka novej lavičke krajší vzhľad a príťažlivosť. Okolité vinohrady navštevuje denne množstvo ľudí, ktorým sme týmto spôsobom chceli zintenzívniť zážitok z mesta i samotnej prechádzky či jazdy na bicykli. Vidieť odtiaľto skutočne celé mesto a samotná lavička tento zážitok ešte umocňuje,“ povedal po prestrihnutí pásky Mács. Dodal, že do budúcna chce mesto pokračovať v zatraktívňovaní vinohradníckej krajiny ďalšími zaujímavosťami podobného charakteru.

FOTOGALÉRIA:

Zámerom mesta bolo zatraktívnenie vinohradníckej krajiny. „Je vhodným doplnkom aktivít zameraných na cestovný ruch,“ povedala autorka myšlienky vybudovania obrej lavičky nad Pezinkom Zuzana Kiczegová z referátu životného prostredia MsÚ Pezinok.

Zdroj: MÚ Pezinok

Obria lavička v Pezinku. 

Dôvodom výberu lokality Škridláky bolo to, že ide o najlepší panoramatický výhľad na mesto Pezinok.

Materiály na výstavbu obrej lavičky sú prírodné a boli volené s ohľadom na charakter okolitej krajiny. V priestore pod lavičkou je umiestnená dopadová plocha (zatrávňovacia guma), ktorá plní okrem bezpečnostného aj estetický účel. Celková cena diela je 3785 eur s DPH.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?