ZOO Bratislava oslavuje 64 rokov, čo vás počas jej návštevy čaká vo sviatočnú stredu?

6.5.2024
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Je to už 64 rokov, odkedy prvýkrát otvorila svoje brány návštevníkom bratislavská zoologická záhrada. Pre návštevníkov pripravila v stredu, 8. mája, zaujímavý program, informovala nás o ňom PR manažérka zoo Alexandra Richterová.

V rámci svojho výročia zoo naplánovala viacero podujatí. Návštevníci získajú nové poznatky o svete zvierat a ochrane prírody. Terénny entomologický workshop sa bude konať 8. mája od 15.00 h na lúkach zoo, v bežne návštevníkom neprístupnej časti. Viesť ho bude skúsený entomológ Mgr. Marek Semelbauer, PhD. Vstupné na workshop je potrebné zakúpiť vopred cez eshop ZOO Bratislava. Počet miest je limitovaný.

Program komentovaných kŕmení v stredu 8. mája:
11.00 h Prekonaj svoj strach (exotárium, terárium)
11.30 h nosorožec tuponosý južný
12.00 h pštros africký
13.00 h antilopa nilgau a antilopa vraná
15.00 h jeleň európsky a muflón lesný

"Zoo Bratislava zaznamenala už v prvom desaťročí svojej existencie prvé chovateľské úspechy odchovom makakov, paviánov, dikobrazov, nutrií, leopardov, púm a dingov. Pôvodnú kolekciu zvierat tvorilo 74 druhov v počte 238 jedincov. Zastúpené boli najmä mačkovité šelmy, opice, poníky, somáre, medvede, jelene, srnky, vodné vtáky, dravce, papagáje," uviedla Richterová.

Zdroj: ZOO Bratislava

Takto vyzeral vstup do zoologickej záhrady v prvých rokoch jej fungovania.

Ako jednej z prvých zoo v Európe sa podarilo odchovať mláďatá rysa ostrovida a tento úspech sa preniesol aj do loga záhrady. V minulosti sa v zoo realizovali aj rôzne výchovno-vzdelávacie aktivity. Úspešná bola poradenská služba chovateľom malých zvierat a záujmové krúžky - jazdecký, sokoliarsky, zoologický, chovateľský a krúžok ochrancov prírody. Dnes je domovom pre viac ako 1200 jedincov z takmer 200 druhov. K najvzácnejším patria orangutan sumatriansky, gibon zlatolíci, hrošík libérijský či leopard cejlónsky. Zoo Bratislava je tiež jediná, v ktorej návštevníci nájdu šimpanzy učenlivé, žirafy Rothschildove či nosorožce tuponosé južné.

(ms)

Páčil sa vám článok?