Poznáte základné typy drezových batérií?

17.4.2024

Zdroj: Jason/Adobestock.com

Páčil sa vám článok?

Nevyhnutnou súčasťou každého drezu je nepochybne vodovodná batéria. Samozrejme, batérie existujú rôzne a vy si môžete vybrať jednu, ktorú pripojíte ku všetkým umývadlám v dome, alebo môžete trochu experimentovať a vybrať si ku každému umývadlu či drezu inú batériu.

Akú batériu si vybrať do kuchyne? Tejto „vodovodnej kľučky“ sa budete dotýkať najčastejšie, preto je nevyhnutné, aby bola drezová batéria kvalitná, aby sa rýchlo neošúchala a nezačala hrdzavieť.

Aké typy drezových batérií poznáme?

Typov poznáme niekoľko, my ich rozdelíme do štyroch základných skupín.

1. Jednoduchá rukoväť

Ide o typ, s ktorým sa stretnete najčastejšie. Klasická kuchynská batéria s jednou rukoväťou, ktorou je možné pohybovať z jednej strany na druhú, patrí medzi cenovo dostupné možnosti. Najčastejšie ich zoženiete v metalickom prevedení, nevylučuje sa však ani iný materiál, napríklad keramika. Nevýhodou týchto klasických batérií je možné presakovanie vody.

2. S výsuvnou spŕškou

Ak máte veľký drez, potom sa vám určite oplatí investovať do batérie s výsuvnou spŕškou, ktorou rýchlo opláchnete nielen celý drez, ale zároveň aj veľké plechy. Takéto typy je možné vidieť čoraz častejšie v slovenských kuchyniach. Páčiť sa vám môže aj vysoké štíhle telo batérie, ktoré pôsobí elegantne.

Tip: Ak sa obávate toho, že zaschnuté kvapky nebudú dobre vyzerať na metalickej batérii, vybrať si môžete aj granitovú.

3. So sklopným ramenom

te umývadlo s drezom hneď pod oknom a bojíte sa, že kvôli vysokej batérii ho nebudete vedieť otvoriť? Potom potrebujete špeciálnu batériu pod okno. Tento typ sa dá zasunúť do drezu alebo sa dá sklopiť. Ide teda o veľmi praktický model, počítať však musíte s vyššou cenou. Ak vás predstava takejto batérie zaujala, prezrite si ponuku na webovej stránke e-spotrebice.sk.

4. S funkciami navyše

Ak chcete spojiť užitočné s ešte užitočnejším, potom si môžete vybrať takú, ktorá nielen „púšťa“ vodu, ale zároveň je schopná rozlíšiť filtrovanú a úžitkovú vodu. Filtrovaná pitná voda je najlepšia pre všetkých ľudí bez rozdielu, v zvyšnej vode môžete klasicky umývať. Vďaka tejto batérii nebudete potrebovať žiadny dodatočný prístroj na filtráciu. Medzi ďalšie funkcie navyše patrí termostatická regulácia studenej a teplej vody, ohrev alebo senzor.

Na čo myslieť ešte pred výberom batérie?

V prvom rade by ste si mali vybrať drez, ku ktorému budete ladiť batériu. Naopak by to mohlo byť náročnejšie. Podľa materiálu kuchynského drezu je teda vhodné vybrať aj batériu, napríklad nerezovú, granitovú alebo keramickú. Zohľadniť by ste však mali aj ich farebnosť – napríklad zvoliť moderné čierne, chrómové alebo rustikálne mosadzné modely k čiernemu drezu.

Vyberte si spôsob ovládania, ktorý vám bude najviac vyhovovať. Na výber budete mať medzi pákovými batériami a kohútikovými.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?