Apríl v zoo bude zaujimavý: Benefičný beh, komentované kŕmenia i novinka Na slovíčko s

9.4.2024
0

Zdroj: Jiří Mikolas

Páčil sa vám článok?

Zoologická záhrada Bratislava od apríla predĺžila svoje otváracie hodiny do 19.00 h s posledným vstupom do areálu o 18.00 h. V apríli sa však môžete tešiť na viacero noviniek, o ktorých nás informovala Alexandra Ritterová z marketingového oddelenia zoo.

Každý víkend sa konajú komentované kŕmenia, na ktorých môžu návštevníci spoznať až 23 druhov zvierat. 

Novinkou je program nazvaný Na slovíčko s, beseda o konkrétnom živočíšnom druhu, spojená s kŕmením alebo ukážkou autentických preparátov, vhodná pre skupiny 5-30 osôb ale aj ako doplnok k učivu pre rôzne vekové kategórie.

Aj tento rok bude zoo Bratislava súčasťou celomestského podujatia Bratislavské mestské dni. Počas víkendu 20. - 21. 4. čaká na návštevníkov bohatý program s príležitosťou bližšie spoznať fungovanie zoo. Od 10.00 h do 16.00 h môžu návštevníci navštíviť vzdelávací ostrov so zoológmi, ukážkou preparátov či veterinárnych pomôcok, uvidia aj výstavu ťažkej techniky zoo. V sobotu aj nedeľu, sa vo vopred stanovené časy, konajú prehliadky v zázemí žiráf a nosorožcov. Deti sa môžu povoziť na koníkoch. Súčasťou podujatia je nedeľné divadelné predstavenie pre deti, VĹČKO TĹČKO.

Zoo Bratislava organizuje 27. apríla unikátny benefičný beh oRUNgutan, cieľom ktorého je získať prostriedky na vylepšenie Pavilónu primátov, domova mláďaťa orangutana sumatrianskeho a jeho rodičov. Tento ohrozený druh sa na Slovensku vyskytuje len v bratislavskej zoo. Na behu sa môžu zúčastniť rodiny s deťmi, amatérski aj profi bežci. Najdlhšie trate ponúknu účastníkom prístup na neobvyklé miesta v zoo s úchvatnými výhľadmi na panorámu Bratislavy.

(ms)

Páčil sa vám článok?