Ako si vybrať pánske jarné bundy?

27.3.2024

Zdroj: unsplash.com

Páčil sa vám článok?

Oblečenie na jar je v porovnaní s tým zimným o niečo ľahšie a priedušnejšie, aby sa dobre prispôsobilo odlišným poveternostným podmienkam. Zatiaľ čo v zime sa dbá predovšetkým na izoláciu voči chladu, na jar je rovnako dôležitá nepremokavosť a v teplejších dňoch i ochrana proti vetru či odvod potu. Ako teda vybrať vhodnú pánsku jarnú bundu?

Ako u každého typu oblečenia i u jarnej bundy sú pri výbere najdôležitejšie preferencie toho, kto ju bude nosiť, a účel. Jarné bundy pre mužov sa vyrábajú v celej škále variant s ohľadom na to, či majú plniť skôr funkciu hornej vrstvy na formálne oblečenie, alebo funkčného riešenia na športové aktivity, prípadne nejakú inú či viacero. V každom prípade by však mali splňovať niekoľko kritérií, ktoré zaistia, že bunda bude dobre slúžiť a relatívne dlho vydrží.

Kritéria výberu jarnej bundy pre mužov

Základné charakteristiky jarných búnd (obdobne ako aj búnd jesenných, zimných či prechodových) sú orientované predovšetkým na použité materiály, ide teda hlavne o zmienenú tepelnú izoláciu, vodoodolnosť a priedušnosť. Pánske jarné bundy bývajú obvykle o niečo tenšie než tie zimné, pretože už nie je nutné dosiahnuť výraznú tepelnú izoláciu, štandardne sa však vyznačujú optimálnou povrchovou úpravou, ktorá zamedzí prenikaniu vlhkosti do vnútorných vrstiev a súčasne umožní správnu cirkuláciu vlhkosti zvnútra von. Ak vyberáte jarnú bundu na šport, poobzerajte sa v kategórii tzv. outdoorových alebo softshellových pánskych jarných búnd, ktoré disponujú špecificky vysokými hodnotami požadovaných vlastností a pritom sú ľahké a dobre sa nosia.  variantom sú potom bundy v klasickom štýle – kožené či rifľové.

Zdroj: unsplash.com

​Podľa čoho vyberať konkrétnu jarnú bundu

Ak už ste zvolili štýl jarnej bundy, ktorú chcete kúpiť, prichádza na rad výber konkrétneho modelu. U klasických produktov vám štandardne postačí vybrať vhodnú veľkosť, aby bola bunda pohodlná. Športové riešenia sa vyznačujú pomerne širokou ponukou nielen čo sa týka kvality materiálov, ale i doplnkov a farieb. Športové jarné bundy pánske, dámske i detské bývajú v porovnaní s inými typmi oblečenia veľmi farebné (čo sa dobre hodí do prírody, aby vás bolo dobre vidieť), zadovážiť si však môžete i menej nápadné modely.

​​​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?